reklama

Přijeďte si propotit triko na Znojemsko

Připraveni nasadit helmu, vzít batoh a vyrazit na kole na Znojemsko? Krajina vyhlášená svými vinicemi a historickými památkami vás přitáhne mixem cyklotras, které zaujmou jak hardcore bikery, tak víkendové cyklisty.

Vyhlídka na Cornštejn
Vyhlídka na Cornštejn
Foto: Hotel Happy Star

Trailová perla v národním parku Podyjí

Absolutní must-ride pro každého milovníka MTB je cyklookruh jediným národním parkem na Moravě – Podyjím. Tato 34 km dlouhá trasa (cyklotrasa č. 5000+5001) nabízí vše – technické sjezdy, strmá stoupání a úchvatné výhledy na kaňon řeky Dyje. Nenechte si ujít pětikilometrovou odbočku na Sealsfieldův kámen, který je ideálním místem pro chvilku oddechu s panoramatickým výhledem.

Výzva pro cyklofandy

Další cyklookruh Podyjím vám také zvedne tepovku. Začnete v Hardeggu, kde vás čeká středověký vibe s hradem jako z pohádky. Pak šlápnete přes hranice do Čížova, kde můžete prozkoumat staré pohraniční zátarasy. Další zastávka bude Lesná – a ne, není to jen les, ale muzeum plné motorek. Pak sjeďte do Vranova nad Dyjí, kde tamní barokní zámek na skále nad řekou nabízí luxusní výhledy. Přes rakouský Felling s muzeem perleťářství zpátky do Hardeggu. Na 30km trasu s třemi hvězdami na obtížnost budete potřebovat plnou lahev a dost energie.

Pivovarská 12 – pivo a pedály

Na jednodenní výlet nejen na kole doporučujeme cyklookruh Pivovarská 12 kolem Bítova. Trasa začíná u Hasičského pivovaru v Bítově, vede k hradu Bítov, pak přes Slaměný most a kolem Jezírka lásky až do Chvalatic. Cesta je sice krátká, ale má své náročné momenty s pěknými stoupáky a sjezdy. Plus k tomu dostanete romantické výhledy na každém šlápnutí do pedálů.

Brňáci, zbystřete!

Pokud máte chuť na cyklo dobrodružství plné historie a přírody, mrkněte na Cyklookruh po stopách Jean-Louise Raduita se Souches. Tato 55 km dlouhá trasa je mixem krásné přírody Jevišovicka a míst, kde působil legendární vojevůdce. To je ten, který zachránil Brno proti Švédům. Takže, jste-li z Brna, tuto trasu si určitě dejte! Zažijete chvíle, kdy vám žilami bude pumpovat adrenalin, asi jako kdysi Brňanům při obléhání města Švédy, ale dojedete i na místa, kde si v klidu užijete výhledy. A pokud vás baví víc než jen šlapání, zapojte se do hledačky s QR kódy a dozvíte se o zachránci Brna víc.

Nechce se vám tolik šlapat?

Pro ty, co raději spojí jízdu s degustací vína, je volbou číslo jedna Znojemská vinařská cyklostezka. Propojuje přes 50 vinařských vesnic. Vyberte si ze dvou větví. Hlavní vede z Hrušovanska do Znojma skoro po rovince. To fakt dáte!  A druhá začíná v Šatově a protáhne vás mírně náročnějším terénem přes Národní park Podyjí na Miroslavsko, do Moravského Krumlova a až do Dolních Kounic. Tyto cyklotrasy jsou skvělé pro ležérní výlety spojené s poznáváním znojemských vín a místní gastronomie.

Aby zadek tolik nebolel

Cyklostezka po Hrušovansku a rakouském regionu Land um Laa nazvaná „Ahoj, sousede" je perfektní volbou pro rodiny nebo začátečníky. I ty chronické. Okruh o délce 38 km vás vezme na chvíli i za hranice. Jízda to bude poklidná a jako stvořená pro kochání. Nabízí spoustu míst k zastavení. Žádný spěch. Klídek, pohoda.

Využijte cyklobusy a užijte si Znojemsko na kole

Chystáte se na jízdu po Znojemsku a nechcete to mít celé jen na pedálech? Pak mrkněte na super možnost, jak si zpříjemnit cyklovýpravu pomocí cyklobusu. Cyklobusy vás dovezenou do nejžádanějších cyklistických míst regionu, jako je Vranovská přehrada nebo Podyjí. Představte si, že můžete začít svou jízdu uprostřed národního parku nebo na břehu Vranovské přehrady bez toho, abyste museli vše sjíždět od začátku. Cyklobusy jsou k dispozici hlavně o víkendech a svátcích od jara do podzimu. Připraveny jsou speciální linky s přívěsy na 24 kol, takže místo pro vašeho dvoukolového parťáka určitě najdete. Aktuálnost cyklobusů si ověřte zde.

Další tipy najdete na https://znojmo­region.cz/cs/cy­klotrasy

 

Tato propagace turistické oblasti Znojemsko a Podyjí byla realizována za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Fotogalerie

Vyhlídka na Cornštejn Znovín degustační stánek Šobes Z Popic na Kraví Horu Hotel HAPPY STAR Hnanice
- inzerce -, 03.05.2024
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

 ()
5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku nechali v zádech a najednou to bylo krásné! Zelené kopce, jurty, krávy, koně. Konečně tak, jak jsem si to vysnila. V kamenitém sjezdu, kdy to kluci napálili a my se s Šárkou naopak zpozdily,…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

O čem se mluví:

Bezpečnost na kole ANC sluchátka dnes v 06:25
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 00:29
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 00:14
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část včera v 20:50
Bezpečnost na kole Helmu nebo airbag? včera v 20:30
Technické rady Výběr radaru na kolo, značka, mobilní app včera v 18:53
Vyjížďky, srazy, akce Přes Písecké hory na kole i pěšky včera v 13:41
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 09:45
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

215 cyklistů (4 přihlášení)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024