Pochybuju... Buďto ANC bude tlumit okolní hluk, nebo se to přepne do tzv."transparentního" režimu (možná tomu různí výrobci říkají různě), kdy je sice slyšet okolí (nebo ho dokonce ještě trochu zesílí), ale v tom případě se přehrávání zastaví.
Ha! Tak jsem nakonec zjistil, že konkrétně moje špunty tohle umí :-) Viz obrázek.
Pořád mám ale představu, že to bude funkce "navíc" a asi to budou umět spíš ta "lépe vybavená" sluchátka, resp. ne ta z těch moc levných...
A jinak si ale myslím, že na kolo sluchátka za jízdy vůbec nepatří ;-) Možná se to dokonce ani nesmí...
Jenom takové upozornění, zrovna tahle sluchátka bych na kolo spíše nedoporučoval. Hrají sice špičkově, ANC funguje na výbornou, ale mají dost velký problém s rychle proudícím vzduchem, resp. větrem, kolem nich. Prostě to z nějakého, mně neznámého, důvodu (asi špatná aerodynamika, nebo blbě umístěné mikrofony či co) nedávají, už to hodně ruší... V nastavení ANC je sice extra položka "anti wind", ale potom už zase dovnitř trochu pronikají zase jiné zvuky z okolí. Když je ANC na standardní hodnotě, tak jsi úplně ve své dokonale uzavřené zvukové bublině a neslyšíš nic jiného. A když nehraje hudba, tak máš pocit jako bys měl v uších takové ty silikonové "ucpávkové" špunty na úplné utlumení zvuku ;-) Nesmí do toho ale fouknout vítr, no :-/ Tohle se Sennheiserovi moc nepovedlo...
Už jsou ale v prodeji i nové MOMENTUM True Wirelles 4, tak třeba to u nich už mají zmáknuté ;-)
Nejlepší "špuntovky" na přehrávání hudby jsou ty, co se vezou na kole v brašně- tak slyšíš každý zvuk v okolí! Ještě lepší je na kole za jízdy telefonovat.. Cokoliv narušující/odvádějící/snižující pozornost je nevhodné a je jen otázka času, kdy bude i zakázané..