reklama

Chorvatskem na lodi a na kole nebo relax – Tip na letní dovolenou 2016

Kombinace plavby lodí a cyklovýletů po vnitrozemí malebných dalmatských ostrovů je tím nejlepším řešením pro Vaši příští dovolenou.

Foto: AGM Travel

Sezóna letních dovolených nedávno skončila, ale my pro Vás již teď máme tip na nezapomenutelný zážitek v příštím roce. Prožijte aktivně dovolenou a poznejte každý den něco nového – plavte se s námi po Jadranu na luxusní lodi ALOHA. Jakmile nasednete do autobusu, Vaše dovolená začíná. Řidiči naloží Vaše kola bezpečně do vleku. Cestou autobusem i během celého pobytu na lodi Vám bude k dispozici zkušený delegát AGM TRAVEL. Na lodi se o Vás postará příjemná chorvatská posádka, která pro Vás bude každý den připravovat místní speciality (stravování formou rozšířené polopenze – min. 3× týdně ryby). Na lodi je široký výběr nealko/alko nápojů vč. točeného piva Karlovačko.

Loď Aloha

Každé ráno Vám budou představeny možné trasy vč. TV projekce a předány vlastní barevné mapy, které jsou každoročně aktualizovány o najeté kilometry, převýšení a místa občerstvení. Máte na vybranou, zda pojedete na kole (jaký povrch a kolik kilometrů), nebo jestli zůstanete na lodi a budete se kochat pohledy na pobřeží ostrovů, procházet si přístavy, koupat se a relaxovat. Loď během dne obeplouvá ostrovy, po cestě nabírá „odpadlíky" z kola a večer zakotví v klidném přístavu, kde se přenocuje. Přístavy nabízejí desítky příležitostí pro rozptýlení a zábavu. Můžete posedět v typické dalmatské konobě, kde Vám nabídnou kvalitní červené (Dingač, Plavac, Merlot, Kaštelet, Postup) či bílé víno (Malvazija, Pošip, Vugava), jiný alkohol (Prošek, Rakije) nebo dobré pivo (Ožujsko, Karlovačko). K vínu se skvěle hodí ovčí sýr a pršut. Pokud by Vám večeře na lodi nestačila (stává se zřídka, večeře má 3 chody), doporučujeme ochutnat např. pljeskavici na grilu, chobotnici pod pekom (tj. typický dalmatský způsob přípravy chobotnice, která se peče se směsí zeleniny a je přiklopená železným poklopem zahrnutým uhlíky) anebo obdobu české svíčkové – pašticadu s noky.

Dobroty
Chobotnice

Poslední den dovolené můžete strávit raftingem v kaňonu řeky Cetiny, pěším výstupem na pevnost či individuální procházku/pro­jížďkou městečka Omiš a přilehlého okolí.

Na výběr je několik tras plaveb od severu po jih Dalmácie. Každá z tras je něčím zajímavá. Můžete se s námi vydat po stopách Vinnetoua či do jeskyně, kde se schovával Josip Broz Tito v průběhu II. světové války. Příklad základní trasy – ostrovy Brač, Hvar, Vis, Biševo a Šolta.

Chorvatské ostrovy

Parametry lodi ALOHA – kat. A, kajuty hotelového typu, manželské postele nebo postele do L, každá kajuta má vlastní příslušenství a klimatizaci, lodní salón a bar s točeným pivem, LCD TV, SAT, Hi-Fi rádio, CD, přední slunná paluba s lehátky 120 m2, zadní paluba krytá proti větru a dešti, free WiFi, novinka – paddle board, kapacita 32 os.

Mimo lodi Aloha naše flotila obsahuje i další lodě – loď Tajna Mora (kat. A, velké luxusní kajuty vč. klimatizace, toalety a sprchy na kajutách, kapacita 18 os.), loď Adonis (kat. A, kajuty vč. příslušenství, klimatizaci pouze v podpalubí, kapacita 30 os.) a loď Vruja (kat. B, celodřevěná loď, společné příslušenství, centrální klimatizace, kapacita 22 os.).

K dispozici jsou termíny od dubna do října. AGM TRAVEL má již 16 let zkušeností s organizováním aktivní dovolené na lodi a na kole v Chorvatsku.

Na lodi je spokojen jak biker, tak příležitostný cyklista, pěšák, vegetarian i gastroturista! Nenechte si ujít tuto příležitost, jak během pár dnů poznat krásy dalmatských ostrovů.

Fotogalerie

Chobotnice pod pekom
- inzerce -, 11.12.2015
Vyzkoušejte
 (AGM Travel)
plavba na lodi
Autobusem
24 990 Kč
 (AGM Travel)
plavba na lodi
Autobusem
24 990 Kč
 (CK Cyklotur)

Maribor – Ptuj – Varaždin na kole

Chorvatsko, Slovinsko
21.08.2024 - 5 dní
cyklistický
Autobusem
12 460 Kč
 (AGM Travel)
plavba na lodi
Autobusem
24 990 Kč
 (AGM Travel)
plavba na lodi
Autobusem
24 990 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 9. část

 ()
Už se nám to pomalu chýlí ke konci Začal čtvrtý týden našeho putování. Chtěla bych psát o tom, že mám tohle období ráda. Fyzička je zpět, člověk něco málo pohubl, cítí se skvěle a každý kopec vyjede jako nic... Ale ouha, místo toho ho pobolívá břicho, a... no však to znáte. Tolik já a děti, my na…
Peggy | 10.06.2024

Z Drásova do Říma

 ()
Z Drásova do Říma, květen 2024 Po cestě 1000 km Polskem podél Baltu a Odry a Z Lince do Budapešti přes Alpy si tady odložím další kousek svých cestovních deníků... Tak tenhle cíl zrál už docela dlouho. Už ani vlastně nevím jak k tomu došlo, ale jednoho dne sedím s Radkem na pivě, koukáme do mapy.cz…
Monolema | 06.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 8. část

 ()
Civilizace po Kyrgyzsku Mysleli jsme, že na noc zůstaneme někde blízko sedla, ale nakonec jsme ujeli ještě 11 kilometrů a klesli do 2700 metrů. Kolem uhelného dolu nocleh možný nebyl, nenašli jsme žádné rovné místo a navíc vše bylo pokryto vrstvičkou šedého prachu. A ani mezi zaparkovanými…
Peggy | 02.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 7. část

 ()
Sonkol, zázraky na počkání nebo do tří dnů Kratičké intermezzo - které se přihodilo úplnou náhodou, přesně mezi psaním 6. a 7. části Miluji takové ty nádražní či vesnické knihovničky, kde se lidi zbavují starých knih. Většinou to bývají nějaké blbosti, ale už jsem v nich párkrát narazila na…
Peggy | 26.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 6. část

 ()
Naše první třítisícovka Slibovali jim ráj na zemi a místo toho je čekala jen pustá step. Tak zní úvod příběhu bratrské pomoci zhruba tisícovky Čechů a Slováků, kteří se v letech 1925-32 vydali pomoci budovat Kyrgyzskou socialistickou republiku, tehdy už jako součást Sovětského svazu, v rámci…
Peggy | 20.05.2024

O čem se mluví:

Technické rady Jaký materiál brzdových destiček zvolit? před 19 minutami
Cestování na kole Co vás zaujalo 279 dnes v 12:50
Štafeta NaKole.cz Štafeta Via Czechia centrál 2024 dnes v 10:03
Cestování na kole nabídka nebankovní půjčky dnes v 03:26
Ostatní – cyklo Jaké to bylo? - 148 včera v 22:32
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 22:28
Elektrokola SAVA Deck 9.1 - motor Shengyi CMT03 včera v 18:24
NEcyklo Co vás vytočilo 153 včera v 17:01
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

474 cyklistů (9 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 9. část

Už se nám to pomalu chýlí ke konci Začal čtvrtý týden našeho putování. Chtěla bych psát o tom, že mám tohle…
Peggy | 10.06.2024

Z Drásova do Říma

Z Drásova do Říma, květen 2024 Po cestě 1000 km Polskem podél Baltu a Odry a Z Lince do Budapešti přes Alpy…
Monolema | 06.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 8. část

Civilizace po Kyrgyzsku Mysleli jsme, že na noc zůstaneme někde blízko sedla, ale nakonec jsme ujeli ještě 11…
Peggy | 02.06.2024