Na víkend jsem si zaletěl do Itálie. Letenka tradičně za pár korun, odlet z Brna v pátek večer, návrat do Prahy v neděli. Cílem bylo jezero Iseo poblíž Milána, konkrétně ostrůvek Monte Isola na něm.
Tomu nešlo odolat. Žádnou dovolenou ani krev jsem nepotřeboval.
https://www.rajce.idnes.cz/marin7/album/2023-9...
Tvůj způsob cestování se mi hrozně líbí. Takové "na skok" odpovídá mému naturelu, víkend je tak maximum, co mimo svou postel dám. Jak řešils nocleh?
Tradičně přespávám ve volné přírodě, do hotelu nebo něčeho podobného jsem ještě nepáchl. :-)
To cestování typu Kousni a uteč je super. Můžu si tak dovolit spoustu víkendových cest. A taky ta změna je příjemná. Pro mě to je něco jako svět za zrcadlem.
Když je teplo, nemám v nocí venku problém, to se dá chvíli někde zdřímnout. Stejně v cizím prostředí člověk nespí a nejhezčí jsou časná rána a večerní západy slunka a, jak se setmí, hvězdy. To je vlastně škoda prospat :-)
Krom letenky bych ještě musela vyčíhnout teplou destinaci a počasí. Zatím jezdím denní kolo, ale s narůstající vzdáleností už musím počítat i s nějakou hodinou odpočinku. Tvůj způsob cestování je další možnost, jak se "na otočku" podívat někam dál.
Levných letenek do tepla je dost. Spíše mám problém s tím, že už jsem skoro všude byl. Myslím ty levné destinace, kde lítá Wizz a Ryan. Naštěstí občas přidají něco nového.
A když je teplo i v noci, neberu spacák ani stan. Proti krátkému dešti stačí kousek folie, kterou pak vyhodím.
Bez stanu je to super, dívat se na hvězdy. Občas jsou taky perseidy nebo drazy od družic.