Využili jsem vánočního volna a vyrazili na jih Itálie, samozřejmě pod stan:
https://marin7.rajce.idnes.cz/2019_12_Vanocni...
A je to docela zajímavá alternativa k teplým krajům více na jihu. I koupat se dalo. :-)
Čím fotíš ? Některý fotky jsou úžasný...
Hézo! Úplně jsem slintal při pohledu na ty staré olivovníky. To jsou miláčci, co strom, to originální bytost.
Bóže, jak já Ti Marine závidím.
Halt odvážným štěstí zaslouženě přeje.
Obrázky supr, a zajímavé záběry s tou křišťálovou koulí :-). Jinak jak jsi spokojen se zrcadlem? Jestli chápu správně, tak používáš jen 1 objektiv, který neměníš a máš ho pořád nasazen na foťáku. Protože zrovna teď sám zvažuju čím nahradit umírající FZ18, bedlivě fotky i nastavení prohlížím :-).
Kup si pořádnej foťák za tu lopatku. Až tě to bude na stáří bolet, tak se budeš moci probírat těma fotkama a říkat si, že to za to stálo.
S tou kriplovatostí na tom myslím nejsem ještě tak špatně :-). Lopatka zdá se srostla bez problémů (už je to 4 roky zpátky), a dle subjektivních pocitů – rameno silnější než kdy předtím. Loni o velikonocích natržený vaz v kolenu už taky v pohodě. Trvalé následky zatím jen z nešikovného pádu při brodění řeky před 7 roky – oba klouby levého prsteníku vyhozeny. Srovnal jsem hned na místě (do civilizace několik hodin cesty), ale jako dřív už ho neohnu. Naštěstí je to takový nepotřebný prst k ničemu, takže taky dobrý. Co tě nezabije, to tě posílí. :-)
S Nikonem 5600 jsem spokojený, hlavně ergonomii má dobrou. Je to pro mě příležitost naučit se pořádně fotit. Ale daní za to je pořádná hmotnost, oproti mobilu. A mobil s dobrým foťákem taky nefotí špatně.
Takže poměr kvalita/hmotnost vychází lépe u mobilu.
Být tebou pořítím malinkatý stativek takový ten s kroutícíma se nožkama (D5600 by měl udržet), a večerní, noční, brzké ranní obrázky nepohybujících se objektů kde je málo světla pokud to půjde kam postavit nebo přikroutit tak cvakat ze stativu na dlouhé časy a nízká ISO. Obrazová kvalita toho co z D5600 leze nad nějakých ISO 4000 je už někde docela k nekoukání – jen můj subjektivní dojem. Samozřejmě když se jinak nedá tak i 12800 lepší než žádná fotka. Nebo zkusit třeba i bez stativu stáhnout to z těch 12800 na nějakých 3200 a i na z ruky dlouhých třeba 0.2s to možná na pár pokusů vyjde líp.
Stan se vam podarilo provezt jako prirucak? Pry by to snad mohl byt problem a zabavuji koliky, popr. i tyce...
Koliky se na ali dají sehnat plastové, ale nic moc. Ale pořád lepší než ty tenucke hliníkové, co se ohnou, když se na ně zamracis.
Tipuju na odbavene zavazadlo, už kvůli stan+spacaky+karimatky - to do prirucniho nenacpes :)
Stan+spacák+karimatku do příručního většinou v pohodě nacpu. A když jedu do chladnější oblasti a mám toho víc, strčím stan (nebo jenom tyčky) za pas a těch pár metrů přes přepážku s ním projdu.
Jinak u kolíků je jedno, jestli jsou plastové nebo kovové, můžou je zabavit stejně. Tyčky jsou taky plastové a zabavili mi je.
Odbaveny? :-O
Neblazni, to by Marinovi zdvojnasobilo budget na celou dovolenou.
To je prave ta vec, ze nevis na jakyho blba aktivniho na te sucurity narazis...
Však jedete dva, tak by každého 300 navíc za 10kg zavazadlo nepolozilo, ne? :))
Už máš nějaké plány na květen, případně tip, kam se levně kouknout, ideálně do tepla k moři? :-)
Nevšední výběr místa, jako vždy zajímavé a pěkné fotky- radost koukat i číst tvé zážitky!!!
Opět děkuji všem za pěkné komentáře.
Je fajn si vyrazit kam to člověka táhne a je levná letenka. :-)
Stan převážím jako příruční zavazadlo. Často mi seberou kolíky, ale ty stejně nepotřebuji. Už mi sebrali i tyčky a to je pak horší.
Mimochodem, na alíkovi jsem objednal stan jen 800g:
https://www.aliexpress.com/item/4000107109043...
A do teplých krajů kde neprší, stan neberu a místo spacáku jsem koupil hedvábnou vložku do spacáku z Decathlonu 110g.
Krása! Jak se pohybovaly teploty v tuto dobu?