Češi mívali tradiční sokolské Nazdar.
Nepleteš si "báj" a "háj"?
Bájbajk bych tak mohl akorát zvolat, kdybych viděl, jak mi s ním někdo ujíždí a asi se hned tak nevrátí.
no, mockrát jsem slyšel, že naši mladí krajané si říkají "čus" coż je v zemi původu pozdrav určený výhradně pro rozloučení...
jako by někdo vešel do místnosti a všechny na uvítanou pozdravil "naschle".
Ta "fonetetika" má pak úskalí v tom že je rozdíl v "by bike" a "bye bike" nebo "buy bike" a ještě tu je dalśí problémek, u nás často přehlížený, tedy fakt že "bike" může být kolo ale i motorka.
Raději bych tedy radil, nehrát si na světového, a poużívat "zobák, tak jak nám narost" klidně foneticky.
My jsme někdy při odchodu z pracoviště používali pozdrav "čus bus trolejbus", případně "zasráno" a nikdo se na tím nepozastavoval :-)
Nevim jak by se na to tvářili cizinci, ale našinci to bylo srozumitelné :-)
To možná někdo mohl používat, ale my když jsme pracovali od 7.15 tak by to bylo divné :-)
...já to vidím na fonetický překlad "tak se s tebou loučím, kolo", což jako pozdrav zrovna nezní.. :-((
no, vidíš špatně :-)
ono to asi má znamenat něco jako "à veló" tedy nikoliv "bye" ale jen "by", česky tedy "na kole" vyslovené rozšafným texasanem s dlouhym zobákem :-)
....jo- zrak mi už tak jako zamlada neslouží, ale slyším dobře a nad tímto "pozdravem"bych před odpovědí musel popřemýšlet co vlastně autor chce- zatím jsem nic podobného od cyklisty neslyšel(cizince nevyjímaje)... :-(((
Prostě za mne nesouhlas!
No, je to pitomost.
Zatímco my se zdravíme "ahoj" a Němci "hallo",, Honanďani pak "hi", tedy víceméně kamarádsky, Frantíci se zdraví velmi formálně "bonjour" a přátelské "salut" se nepoužívá nikdy.
Bájovat bajk je nesmysl
Kdysi M. Raufer (Cykloturistika) vyzýval ke zdravení všech cyklistů navzájem. Potkal (protijel) jsem ho v lese a houknul "ahoj!" - nasupil se a neodpověděl.
"Ahoj!"
"Kdo to byl?"
"Nevím."
"Jak to že nevíš, zdravil tebe ..."
Bye bye bike
Bye bye happiness, hello loneliness
I think I'm-a gonna cry-y
https://www.youtube.com/watch?v=LRyrWN-fftE