My sme byvali v Ostello Domus Augusta v Aquileia. Je to asi 15 km od Grada do vnutrozemia. Ubytko je jednoduche, izby stvorpostelove. Cim dalej od mora, tym su ceny orijatelnejsie.
Domus Augusta mohu doporučit.. a kdyžtak navštívit Ronchi Legionari, případně se dá spát v Centro Visite Gradina na Doberdobské planině..
Podle mě se ta zajížďka jednoznačně vyplatí - Aquilea je po Římě nejbohatší lokalitou na římské památky, bazilika..okolí Ronchi Legionari je pak posetý památkama na Velkou válku - Ať už schody , dělostřelecký park a muzeum v Redipuglii, nebo Gorice… Na planině Doberdo se vedly prudké boje a je prakticky celá rozmlácená dělostřelbou.. jsou zachovalé některé zákopové linie... Jo a je tam hezky :)
Dobrý den, spal jsem před Gradem Camping Paradise Island. Nachází se na začátku hráze po pravé straně. Cena 2roky zpět 1*dospělí +1*dítě+stan-11,5eur na noc
Taky jsme tam spali (2015), cenu už si nepamatuji. A pokud to letos vyjde, nejspíš tam budeme spát zase. :-)
Připojím se s dotazem.
Plánuji dovolenou po části Alpe-Adria z Villachu do Grada a hledám kempy. A nějak nenacházím. :-(
Našel jsem jen kemp Al Pioppi u Gemona del Friuli a pak až kemp v Aquileii.
Neznáte někde nějaké jiné? Příp. tip na levné ubytování. Díky.
Asi ti moc nepomůžu, ale aspoň moje zkušenost. Z Grada jedu v červnu po Alpe Adria a dále až domů, cca 1100km. Všech 10 noclehů a jízdenky vlakem jsem zajišťoval už v březnu-dubnu. Levné noclehy jsou v tamějších poměrech 25-30E. Dnes jsem koukal a nocleh v Udine, který mám bukovaný za 30,- je dnes za 50,-. Zkoušej Booking.com, mám s tím jen dobré zkušenosti. Některé Jugendherberge v Rakousku jim prodávají svou kapacitu. Když se obrátíš přímo na ně, mají obsazeno, ale Booking zde nabízí volná místa. Levná místa (a hlavně na 1 noc) budou už asi pryč.
Ahoj. My sme vlani byvali nasledovne:
Villach jugengaestehaus St. Martin(27 euro), resuita Albergo Ristorante Canin(35 euro), Aquileia OStello Domus(14 euro)
ceny su za osobu. Ale boli smre velka skupina (17 ludi) a ubytko sme rezervovali velmi skoro (zaciatkom roka) Vo Villachu chceli dopredu zaplatit aj zalohu.