Máte nějaké zkušenosti s cyklostezkou Via Claudia Augusta vedoucí z Bavorska (zhruba z oblasti Mnichova) přes Alpy do Bolzana, Trenta a až do Benátek, případně do Verony?
Zajímá mě hlavně reálná náročnost trasy, množství lidí a přeprava zpět. Viděla jsem, že probíhají jakési autobusové svozy. Máte s nimi praktické zkušenosti? Nebo by zřejmě připadal v úvahu návrat vlakem z Trenta.
Cyklostezku jsem jel „na těžko”. Kombinoval jsem ji s běžnými silnicemi. Jestli se vyrovnáš s celodenním stoupáním, nemáš se čeho bát. Místní speciální autobusy berou cyklisty do horských průsmyků. Návrat lokálním vlakem bez problémů, ale je třeba mít rezervu času.
Claudiu Augustu jsem jel ted v květnu,začínal jsem v Imstu a dojel do Sotomariny(letovisko cca 45 km od Benátek).Jako mapu jsem měl německou brožurku Via Claudia... od bikeline-je tam vše potřebné,mapy,ubytování včetně kempů,servisy...
Z MArtiny do Nauders byla cyklostezka zavřená a po hlavní zákaz cyklistů-kuli tunelum.bus stál cca 2 eura.Jinak až po Veronu je cesta suprově značená.Z Verony jsem se držel Adiže až skoro k moři.
Jesi máš ještě náký dotazy napiš [email protected]