Jedu tam poprvé, je lepší vzít si silničku, nebo bajk?
Dolomity, oblast Bolzano
"Oblast Bolzano" ? Přesněji ?
Jinak já můžu samozřejmě radit jen na bike, ale s velkou pravděpodobností se chytneš i na silničce. Všeobecně je tam dost malých silniček, s nízkým provozem, sem tam cyklostezka. Na silnici bud už doost teploučko.
Corvara
Corvara ? Něco jako "Lhotka"? Jestli je to ta díra na silničce ze Soldenu (asi Vipitensko, trošku vzdálené od Bolzana) tak tam já radím bika. Určitě se odtud dá najet na Eisjochl (nejkrásnější bikerské sedlo v Alpách), možná Rabbijoch není daleko. jestli snad i Scnebergscharte (to jen pro otrlé, prosím.
Musel bych se podívat do podrobných map.
Na silničku nevím, nevím, ale učitě je tam k dosažení asfaltový Jaufenpass.
Ne ne. Corvara je turistické středisko centrálních Dolomit ležící na SV okraji Sella gruppe, mezi sedly Campolongo, Gardena a údolím Badia. Na silničce si tam týden zajezdíš, na MTB asi taky a pěšky jakbysmet.
Jo, to je ono. Jde mi o co, ktery druh kola bude vhodnejsi pro zdolavani vrcholu, jak dlouhy jsou ty kopce, kolik procent maji stoupani(priblizne), je to tezsi nez vrcholy na Korsice?
Těžší než na Korsice to asi bude. Znám spíš silniční sedla, z terénních v relativní blízkosti jen Passo Durone. Obecně mají sedla Dolomit menší převýšení než jinde v Alpách, najdou se ale mezi nimi i dost strmé kopce (Fedaia, Giau, Lavaredo...). Více najdeš na www.salite.ch . Z Corvary se dá určitě udělat 5 okruhů od 50 po 120 km.