reklama

Vyhrál jsem notebook! Hurááá!!!

klávesnice notebooku
klávesnice notebooku
Foto: Autor

Je to asi dva roky, co si kamarád Pavel pořídil nový notebook. Ten starý chtěl dát do bazaru, ale nakonec se rozhodl jinak.
"Já Ti nevím, když ho dám do bazaru, stejně ho nikdo nekoupí a když, tak jen za pár šupů, už je to přece jenom krám," sděloval mi jednou.
"Tak ho dej bráchovi, může ho dát dětem na hraní," navrhovala jsem možné řešení.
"Hm, děcka mají novej, s tímhle by akorát mlátily mouchy," mračil se.
"Napadlo mě něco jinýho," rozzářil se.
"Co?" zajímala jsem se.
"Dám ho do soutěže," vyhrkl.
"Cože? Do jaké soutěže?" divila jsem se.
"No, není to žádná bomba, ale pracovat se na něm ještě jakž takž dá. Takže jsem se rozhodl uspořádat cyklistickou soutěž o notebook," vysvětlil mi.
A pak už to šlo ráz na ráz. Pája dal vědět všem známým a v sobotu se konala jeho soukromá cyklistická soutěž.
Překvapivě se zájemců o postarší noťas sešlo poměrně hodně. Na parkovišti nás bylo kolem sedmdesáti. No, nás. Já se neúčastnila. Jen jsem se přišla ze zvědavosti podívat.
Jelo se z Vyškova do Jedovnic a zpět. Aby závodníci alespoň nějak dokázali, že v Jedovnicích skutečně byli, museli si tam koupit pohled a vyfotit se u rybníka. A také se kontroloval stav tachometru.
Pavel, i přesto, že byl vlastně organizátor, se závodu účastnil také. Jako vášnivý cyklista prostě nedokázal odolat pokušení porovnat síly s ostatními.
A pak se to stalo. První do cíle dorazil právě on. Měl takovou radost, že všechny ostatní porazil, že zvedl ruce nad hlavu a jel bez držení řídítek.
"Vyhrál jsem notebook! Hurááá!!!" řval v euforii, aniž by si uvědomil, že vyhrál něco, čeho se chtěl vlastně zbavit.
Pak přední kolo najelo zřejmě na nějaký kámen a řídítka se stočily doprava. Chtěl je zachytit, ale místo toho přes ně přepadl.
A jak to dopadlo? Nic moc se mu nestalo, ale když jsem ho byla druhý den navštívit u něj doma, seděl na gauči, obě ruce zafačované a zíral před sebe na konferenční stolek, kde si hověl jeho starý dobrý kámoš - noťas.
"Tak co, jak je?" zajímala jsem se.
"Celkem to jde, zlomeného nic nemám, jen pár odřenin a ty ruce jsou jen naražené, i tak to ale bolí jak čert. Takže ho ani nemůžu chytit a vyhodit z okna," kývl hlavou směrem k počítači.
Zasmála jsem se.
Za pár dní to ale vážně udělal.

 

Fotogalerie

28.06.2011 vložil/a: Lentilka
karma článku: 5.32
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Na kolech na rozhlednu Chocholík

Cestování
Bylo krásné slunné odpoledne a my jsme na kolech vyrazili z Vyškova do obce Drnovice, která je vzdálená asi 5 km. Naším cílem se stala nová…
27.07.2012
Lentilka
(2.97)

Bacha, zloděj!

Ze života
Tak tenhle zážitek nepatří zrovna mezi ty nejhezčí, které jsem s kolem prožila, ale povím vám ho. :-)S jízdou na kole vlastně nemá nic moc…
27.07.2012
Lentilka
(4.51)

Cyklovýlet se psem

Ostatní
Patří pes na kolo, nebo vedle kola? Anebo má raději zůstat doma? Někdy to může být legrace a někdy to může přinést horké chvilky. Třeba…
26.07.2012
Lentilka
(3.31)
PR

Maďarsko, úchvatné výlety na kole a kde pohodlně sehnat dálniční známku

 (freepik.com)
Patříte-li mezi vášnivé cyklisty, jistě vám nemohlo uniknout, kolik krásných a pohodlných tras nabízí nedaleké Maďarsko. A pokud se rozhodnete právě pro Maďarsko dálniční známka vám značně ušetří čas i najeté kilometry. Pojďme se tedy podívat, co všechno lze očekávat a v závěru článku vám poradíme, kde nejlépe si maďarskou dál-niční známku opatřit.

Na dovolenou, na kole, na víno… Přichází období dovolených – užijte si ji na kole!

EuroVelo 13 (Niederösterreich-Werbung)
Chladný vánek ve vlasech, krása ubíhající krajiny. Nekonečnou idylu jemně ruší jen vlastní dech. Zní to neodolatelně? Pak vzhůru do sedla a hurá do Dolního Rakouska, kde na vás čeká šest skvěle připravených cyklistických poznávacích tras a objevte malý, dobrý hotel - skrytý klenot mezi hostinci. Prozradíme vám tajné tipy, které znají jen místní nebo je doporučují dobří přátelé.

Na kole za snem: Přeměň vášeň pro cyklistiku na vítězství

 (licence NATALIS/shutterstock.com)
Cyklistika je pro mnoho lidí více než jen koníček nebo způsob dopravy; je to vášeň, která přináší radost, zdraví a pocit svobody. Jak ale tuto vášeň přeměnit na skutečné vítězství? Tento článek vám ukáže cestu, jak dosáhnout svých cyklistických cílů a proměnit nadšení ve skutečné úspěchy, a to i s lehkým nádechem adrenalinu a rizika.

Spojte zábavu a pohyb: Cyklistika a hazard v jednom

 (licence NATALIS/shutterstock.com)
Kombinace zábavy, pohybu a adrenalinu je snem mnoha lidí, kteří hledají nové a vzrušující zážitky. Na první pohled se zdá, že cyklistika a hazard nemají mnoho společného, ale při hlubším pohledu zjistíme, že mohou být velmi dobře kombinovatelné. Obě aktivity spojuje vzrušení, soutěživost a dobrodružství.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

494 cyklistů (9 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 9. část

Už se nám to pomalu chýlí ke konci Začal čtvrtý týden našeho putování. Chtěla bych psát o tom, že mám tohle…
Peggy | 10.06.2024

Z Drásova do Říma

Z Drásova do Říma, květen 2024 Po cestě 1000 km Polskem podél Baltu a Odry a Z Lince do Budapešti přes Alpy…
Monolema | 06.06.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 8. část

Civilizace po Kyrgyzsku Mysleli jsme, že na noc zůstaneme někde blízko sedla, ale nakonec jsme ujeli ještě 11…
Peggy | 02.06.2024