Byl jsem tam před dvěma lety a je tam nádherně, vůbec celý Julský alpy jsou fantastický - doporučuju. A kola?...no záleží jak jezdíš, jestli ti stačí objet to jezero + nějaké pojíždění okolo té říčky (Sáva Bohinjka), pak dobrý....a nebo jestli chceš jezdit někam výš do hor, tak jedině po těch jejich šotolinovejch lesních cestách, ale moc vysoko se dostat nedá (max tak do 1600 - 1800 m n.m.) jako třeba v Rakousku nebo Itálii, výš je to nesjízdný a taky je to dost hlídanej národní park.
Jo já taky miluji julská Alpy. Loni jsme byli v Bovci a jeli na kopečky Mangrt a Vršič. Letos chceme jet někam jinam. My si dáme raději do těla, takže kopečky můžou být. Když tak mi doporuč nějaké trasy, budeme na trecích a MTB kolech. Díky
To ti bohužel moc neporadím, my jsme to tenkrát pojali jako kombinaci kola a pěších túr - na kole pohodově právě jen okolo těch jezer (Bohinjské, Bled) a údolími do Krajnské Gory a Planice...no a hezky po svých do hor (např.Triglav, dolina Triglavských jezer...atd.).... do těch nejkrásnějších partií Julek se totiž na kole v žádném případě nedostaneš.
Mangrt? To byla hrůůůůůza, ale stálo to za to. Kopeček se tomu určitě říkat nedá :-)
Julský Alpy jsou super.Já byl letos v Dovje a byl jsem se kouknout na jezero Bled.Fakt nádhera.
Od Bohinjského [bochyňského] jezera jsme dělali jeden výlet na naší cestě přes Juslké Alpy a to na planinu Pokjuka(http://www.cyklostranky.cz/vypravy/alpy2004... Tento okruh byl po asfaltu ,ale bylo tam spousta terénních cest. Do vyšších partií to ale s kolem moc není, pak to chce spíš vyrazit na Bovec a Kobarid. V Cykloturistice, tuším někdy v roce 2006, k výletům do Julských Alp vyšel v rubrice "Pasiáns" tip na čtyři výlety v této oblasti.