Nevite někdo jak je to se spaním na divoko. Chystam se do Španěl v září a četl jsem, že je zakázáno. Pojedem ve dvou, od severu k jihu, kolem moře i vnitrozemím. Máte někdo zkušenosti. Jestli je problém s lidma, případně s tím sehnat nějaké místečko. Za spaní zásadně na kole neplatim. A zatim nikde nebyl problém. Děkuji.
Kolego, přečti si prosím tě článek Páleníčkových v Cykloturistice o loňské půlroční cestě Španělskem a nikdy se na cestu po pobřeží nevydáte. Pojedete pořád městy a dálnicí a svobodnou přírodu zažijete akorát tak jednou v závěru. Měl jsem tam namířeno už víckrát a naštěstí z toho vždycky sešlo. Po tomhle článku jsem tomu rád.
Určitě se najdou příhodnější místa ve vnitrozemí a pobřeží v jiných zemích, viz např. www.cajenda.cz , www.desperado a pod.
Ty články od Páleníčků si přečti. Je to krásný příklůad české neschopnosti cestovat,vyvaruj se všeho co dělali. Kraj kterým projížděli zčásti znám (Andalusie) a je prostě nádherný, jen se holt nesmím zaížit třemi spacáky a jet po hlavní silnici. Nemá smyslu jet po nejstrašnější části evropského pobřeží (plastic sea, hotely) a ještě po hlavní. Musíš věnovat pozornost trasování.Jinak jsem tam spal volně bez stanu a problémů. využít se dají např. "zona rekreativa", kde bývá ohniště i voda.
Takze rikas, ze radeji vnitrozemim pres hory? Jaaa jen, ze neco planuju a i sem me plany za cas privedou:-)
Na základě zkušeností i dlouhodobého studia, radši opravdu vnitrozemím. K moři sjíždět jen v tutových místech - já vím o Capo de gata. Jinak mezi Almerií a Malagou určitě po horách. Třeba Sierra Contraviesa, pěkný kopečky s výhledem přes moře až na Atlas. Obecně na Šp pozor je to taková pro mne těžko uchopitelná země. Snad je moc hustě osídlená nebo co. Dost často jsem tam narazil na místa zkažená, nepěkná, pak zas náhera. Podívej se na ten odkaz k Transandalusia - viz níže.
Ten článek jsem četl. Ti dva podle mýho nevědí nic o cykloturistice. Proto se obracím sem. Zkušeností mam dost. Jezdim už pár let. A na 3 týdny mi staci v poho jen zadní brašny. A nacpu ta, i jidlo na 3 dny. Na západě jsem byl nejdál ve Francii. Šlo mi jen o to zda ve vnitrozemí, kde je pouštní klima najdu najdu příjemné místo na spaní(nějakej strom,vodu a tak)
Jo ještě pro inspiraci trasování v Andalusii http://www.transandalus.org/.
Pořádně to prostuduj, jsou tam pěkné mapy. Trasy vedou hodně terénem, ale lze si vymyslet i silniční alternativy.
Dik za info o vyhnutí se moři. Ale stejně bysme chtěli jet aspon chvili podel moře. Nevite někdo kde by se dalo jet par desitek km relativně podél moře mimo turistická megacentra. Třeba na jižním pobřeží až u Portugalska. Dik všem. Naše webky: <a href="http://tskpraha.net/kolotoulky">...
Az pojedes kolem VALENCIE ,najdi si vzdycky misto na spani v pomerancovich sadech.To nema chybu!!! Tech pomerancu--co se najis-no proste fantazie.
Capo de Gata. Východně od Almerie. Ale úplnou divočinu tam taky nečekej. Kup si Lonely a studuj.
Ale ,ja mam cele SPANELSKO projete az dost.Je pravda-okoli ALMERIE to nema chybu /clovek si tam pripada jako nekde v SYRII/ Spaly jsme kde se da-treba v BARCELONE u BARCY/primo u stadionu atd.,pod mosty,u letiste /SEVILLA/,vsude se najde misto-jen hledat/nekdy vic km.-a zase nekdy min/.Jinak,kazdemu se libi neco jineho!!!!!!
S tím spaním to vidím stejně jako mirekbik. Pokud se budeš vyhýbat tomu turistickému mraveništi a najdeš si málo frekventované trasy, tak to spaní asi nebude problém. Oficiálně není spaní nadivoko povoleno snad nikde. Kromě Švédska. A stejně se spí všude.Zkušenosti jsou nejlepší vlastní a pak je můžeš porovnat s ostatními.
K plusům Španělska patří Španělé. Jsou pořád v pohodě a náchylni k jakkékoliv improvizaci, takže jim nevadí ani bivakující jedinec. Na zona rekreativa je někdy cedule se zákazem nocování, ale i když přijede třeba ochranář dá se to s ním normálně ukecat. Občas se najdou i útulny na přespání (Sierra Nevada),přístřešky jsou i na zonách rekreativách.