čau. v létě chceme jet s asi ještě 6 lidmi do Francie, konkrétně do Bretaně.... nemáte někdo typ jak se tam co nejlevněji i s koly dstat?? nějak....
a nějaká místa, věci které v Bretani určitě nevynechat???
S Bretani ti moc nepomuzu, neznam. Ale jak se tam dostat:
1....po vlastni ose na kole
2....zkusit sehnat vic lidi a jet autem
3....ero by taky nemuselo byt drahe
4....zkusit se svez s nejakou cestovkou (myslim jen pouzit jejich neobsazeny bud)
1----- já bych jel, ale ostatní ne
2----- autem jet nechcem....
3----- tak 4 tisíce jedna cesta
4----- takhle to asi dopadne, ale myslíš že budou m,ítz volných 6 a víc volných placu??
www.couchsurfing.com
anglicky umim mizerně, ale čet sem o tomto servru a není to nahodou jen o ubytování v soukromí??
Když jsem před lety plánoval cestu do Francie, konkrétně do Provence, tak jsem objevil jeden pohodlný spoj do Francie i s koly. Jedná se o noční vlak EuroNight z Vídně do Paříže, který přepravuje kola. Do Rakouska a do Německa se dá s kolem dostat celkem pohodlně, ale jak pak dál z Paříže jsem směr Bretaň nezkoumal. Pro info uvádím detaily ze stránek rakouských drah (WWW.OEBB.AT):
EN 262 EuroNight Orient-Express
Reservierungspflicht; Fahrradmitnahme reservierungspflichtig; Fahrradmitnahme begrenzt möglich; Teilstrecke in Sitzwagen nur 2.Kl.; Nichtraucherzug; Schlafwagen; Liegewagen; Imbiss und Getränke beim Schlaf-/Liegewagenbetreuer erhältlich; Teilstrecke Ruhesessel (Sleeperette)
Pro ilustraci:
Wien Westbahnhof 20:34 - Wien Hütteldorf 20:42 - St.Pölten Hbf 21:20 - Amstetten NÖ 21:53 - St.Valentin 22:15 - Linz/Donau Hbf 22:33 - Wels Hbf 22:49 - Attnang-Puchheim 23:07 - Salzburg Hbf 23:57 - München Ost 01:21 - München-Pasing 01:34 - ... - Paris Est 10:24
Podobně jede spoj i zpátky. Problém by mohl nastat s omezeným počtem kol na jeden vlak. Těch kol se vejde tak šest. Pokud Vás jede skupina sedmi, pak jednoznačně doporučuji zapůjčit si dodávku s přívěsem a vyrazit takto. To se musí vyplatit!