Nevíte náhodou někdo jak je to s přepravou kol ve vlacích v Rumunsku? Zajímá mne hlavně trať vedoucí z Apuseni do Oradei. Plánuju tam vandr a třeba nám zas nebude přát počasí a nebudem stíhat, tak jestli by třeba nebylo možné kousek se popovézt vlakem.
Na kole je to kousek a jedobré projet i cikánskejma vesnicema. To je folklór. Jinak ve vlaku se dá kolo přepravit hlavně po dohodě s průvodčím za úplatek. Běžný osobáky většinou zavazadlový vůz nemají, ale vezli jsme kola z Oradei do Huedinu i oficielně v hitláku. Podávání ale trvalo hodinu. V informacích v Oradei se zeptej, CFR jsou na úrovni.
Dík za odpověď. Nám jde hlavně o to kdyby jsme, třeba kvůli dešti nestíhaly, jestli by se šlo popovízt.
to už si říkal ...
Ahoj!
Ja jsem nestastnou nahodou smazala Tvuj mail (jsem leva), tak Ti jen pisu, ze co se tyce cyklo stylu, tak se urcite shodnem, takze budu doufat a tesit se, ze se jeste nekdy ozves...
(pisu sem, protoze strasne nestiham a nechce se mi registrovat, snad na to narazis:)
Pekny den,
Jita
Zdravím všechny cestovatele, narazil jsem na výbornou stránku o Rumunsku, Černém moři, Karpatech a s informacemi o rumunsku obecně... http://www.dovolenarumunsko.cz/
Ahoj, mám z loňska úplně stejné zkušenosti. V kanceláři, kde se prodávají lístky mi řekl, že to nejde. Byl jsem tam pětkrát a nešlo to ani jednou. Pak jsem se zeptal výpravčího a ten řekl, že vlak přijede tehdy a tehdy a ať si tam kola dáme. Nakonec to dopadlo tak, že přijel vlak a my to tam nadrzo naskládali, dokonce i výpravčí počkal s odjezdem vlaku jenom kvůli nám. Pak jsme už jednali s průvodčím (mladým a starým) a řešili cestu s ním. Ačkoliv to nemám rád, tak jsme nechtěli žádný lístek. Když se nám snažil dát velkou cenu (pochopili jsme, že přeprava zavazadel je zakázaná nebo hodně drahá), tak jsme dělali, že nerozumíme a ukazovali jsme mu, že nemáme moc peněz. Nakonec jsme byli spokojeni my i oni.