ahoj vsem, zajimalo by me jak je to s povinnosti mit cyklistickou helmu pri cestovani na kole napric slovenskem ? je povinnost ji mit dana zakonem ci vyhlaskou ?
Ahoj Michale, zítra vyrážíme s kamarádem do Nízkých Tater a dle cykloturistické mapy není helma povinná. Vyloženě je doporučována při technických pasážích a při sjezdech. Za sebe ti radím, helmu urcite s sebou a na hlavu! Já ji sundávám jen při dlouhých stoupáních a to jeste musí být vedro. Měj se!
Na Slovensku přilba není povinná, ale vřele ji doporučuji, protože z vlastní skušenosti vím ,byl sme tam před čtrnácti dny, slovenští řidiči jsou ....
Tak jsme se ve zdravi vratili... nakonec jsem helmu poridil a myslim ze jsem neprohloupil. Kdybych to mel srovnavat tak kolo jsem vic opotrebil na slovenskych silnicich :-) ale co se tyce helmy skoro vic jsem ji potreboval "proti nasim ridicum" zatim co cetsa po slovensku probehla bez problemu tak pri vyjezdu z brna kolem nas jezdili ridici jako hovada a pri navratu nas dokonce jeden clovek s brnenskou spz vytlacil ze silnice... cili co na to rict