Máte někdo nějakou zkušenost z Dolomitů? Trasy, spaní apod.? Chtěli bychom individuálně, bez cestovek...
Díky Pete
V auguste som bol tri dni s bikom v Cortine. Trasy si treba vopred pripravit - casto su neprejazdne. My sme jazdili podla tras zo specialneho vydania casopisu Mountain Bike o trasach v Alpach - niektore boli technicky dost narocne. Treba ratat s usekmi zakazanymi pre cyklistov - nie je problem stretnut tam policajnu hliadku (na konoch). Na cyklotury je lepsie chodit skoro rano - cez den bolo v niektorych miestach vela turistov. Ubytovanie v kempe stalo denne okolo 10 EURO na osobu a v noci bolo dost chladno. Ale stoji to za to...
Já jsem v Dolomitech byl dvakrát, vesměs při dálkových jízdách. Poprvé jsme jeli do Cortiny a odtud přes Passo Falzarego a dál na Bruneck. A teď jsem jel sám z Terstu přes Dolomity, Passo Rollo a Passo Pordoi. Celkem super. Spát se nechá i v nižších polohách v lese nebo za salašema, ale v tom případě je lepší vyjet tam už v červnu nebo až v září. V létě tam je spousta lidí. Pension se snídaní vyjde kolem 20euro, pokud bys chtěl jet opravdu nalehko. Něco mám sepsaný na http://horal-fanda.com Jinak Alpy doporučuju a ne jen Dolomity.
...skoda, ze jsi neavizoval solojizdu...
Ještě jsem zapoměl, že v časopise Cykloturistika vycházel seriál o Alpských průsmycích. Tuším, že v r. 2002 bylo spousta průsmyků v Dolomitech.
Jen připomínám, že do Alp a Dolomitů i jinam jezdí letní autobus s přepravou kol, info najdeš na www.cajenda.cz .
Jířo, jsi hodná, ale ... Radit dva a půl roku po dotazu ...
Je mi (nám všem) ovšem jasné, že tvoje rada je vlastně reklama zadarmo.
Na druhou stranu : dobré zboží se chválí samo !
Ale zase to posluzi pro ctenare, ktery hledaji neco v archivech a narazi na to .... jako treba ja :-)