Poslední ze série vyprávění cyklocestovatele Honzy Vlasáka o cestách po divokém i přátelském Balkánu.
To Ti docela závidím, ty znalosti lidí a předvídavé reakce na jejich počínání. Přijde mi to docela věda, já vždycky čumím jak bubák a je mi hamba se dát s někým do řeči. To máš od přirození, nebo Tě život na cestách naučil?
on ten odhad situace je důležitý. Vzpomínám na jeden případ, co se přihodil pár let po revoluci na Korzice. Zpráva proběhla médiema. Dva studenti z Českomoravy na vandru -- družili se v hospodě s domorodci. v noci šli spát do stanu za dědinu. jeden místní otrapa šel za nimi -- líbilo se mu to české děvče. Nepohodli se a opilej korzičan toho kluka zastřelil . Ten študent neodhadl kdy včas vycouvat
No přesně to mám na mysli - že jsi ještě po tolika kilometrech naživu svědčí o tom, že na cestách máš dobrej čuch na lidi.
To já měl kámoše, von byl jinak hodnej, ale občas dostal pěstí dřív, než stačil promluvit. Jen se na někoho podíval a už byl v ohrožení :-)
Bezva! Jsem ráda, že se našel další "blázen" (pardon) kterej tu trasu Kukes-Pešopi jel :-) My jsme to jeli v roce 05. No, hodně dávno, ale myslím, že to ještě asi nevyasfaltovali :-) My jsme teda v (jak se to jen jmenovalo) Muhuru (?) odbočili na "čaf mur" a průsmyk a do Burrelu dojeli přes hory. Pravda, přiznávám, kus nás vezli místní na Ifě. Chtěli jsme ještě zajet na Kruju, ale ty cesty nás docela vyčerpaly. Lidi taky docela v pohodě, v tom Fush Muhuru jsme taky spali i mítních, ale někde předtím nám bohužel banda mladých kluků šlohla foťák, bylot o kousek na Kukešem. Naštěstí jsme ho z nich dostali, ale přišli jsme o film, o snímky, proto bych docela uvítala víc obrázků z této trasy - nám chybí :-(
tam asfalt nehrozí.
té cesty přes hory jsem si všimnul na mapě. Příště. Ale tam láká i zajet pod Korab a vylézt nahoru.
ňáké fotky bych mohl poslat mailem. Eventuelně se registruj a pošli obálkou.
Z Burrelu do Kruje jsem jel v r. 06. Pěkná trasa, jako ostatně všechny v AL.
cosi se mně, Peggy marí, žes říkala, že seš z Brna.
Teď v neděli do F.M. na slezinu Cyklocestování , obávám se , nedojedeš. V Brně vystupuju se Šrí Lankou až v út. 24.3. na Lesné - Ibsenova ul. - seňor klub Kutílek - 15:30. kdyžtak dondi. Poplkáme.
A až sesmolíš ňákou literatůru, dej vědět.
Ne, z Brna nejsem, jsem z Prahy, ale tč. trávím MD na chalupě v Orlických horách a na kole teď cestuju leda tak prstem po mapě nebo po internetu a ve vzpomínkách. Letos se to ale snad změní!!!
Něco o nás a naší bandě na www.epastorek.cz
Jmenuju se Markéta, mail tam je, nechci ho tady zvěřejňovat, bo nepotřebuju ani viagru ani nic podobného ;-) Je tam i ňáká ta literatůra, ale hodně stará, neb mám resty.
Registraci sem někde mám, ale jsem líná se přihlašovat.
Jinak knížky Tvoje mám přečtené, byť jsem se už někdy tady neudržela s tou reklamou. A těším se na další.
A vy jste sebou neměli zrcátka a korále k usmíření domorodců a pro výkupné :-)
To jsou přeci základní potřeby všech cestovatelů, o tom psal už Pařízek a a další.
tuším, že dneska do těhle krajů je lepší vzít Marlbora a masový konzervy....
Ano třeba s vepřovým ve vlastní šťávě, tím bys jim udělal obzvlášť velkou radost :-)
když jim to neřekneš a strhneš samolepku...:o)))))
Ale v tom případě bych ujížděl a nertiskoval, že jim to zůstane utajeno :-))
humor stranou...tam se hodí vozit patáky -- zvlášť ty proti bolehlavu ocení. ..propisky...dioptrické brejle - to je naprostá bomba. ostatně o tom píšu v tomdle seriálu.
Jo, četl jsem - dobrý, na tohle bych asi neměl náturu, takhle solo, ve 4 bez problému.
Co to jsou patáky ? - nikdy jsem neslyšel.