Kamarádi se mi už začínají vysmívat. Ostatní říkají, že jsem nějaký divný. Nebo taky, že si to teda umím zařídit. Pravdou ale je, že jsem v tom úplně nevině a že se to vždycky tak nějak vyvine, že tam ty ženský jsou.
Plánovat v sauně mrznutí nebo na gauči 1000km šlapání jde snadno, když se cesta blíží, vydrží jen silné jádro :-) Ale jinak souhlas, že na ženy je většinou spoleh. Nebo rezolutní NE dorazí v předstihu. Často je větší spoleh na známé než na dlouholeté přátele, což překvapuje.
ja mam s zenama na vypravach spise spatne zazitky..jsou nesobestacne, snazi se neustale nekoho zapojit do jejich problemu, neumi ani uvarit pro druheho ani cokoliv "calnout"... tedy placnout prez kapsu, o psychickém masochizmu nemluve. Osobne si myslim ze tento clanek napsal clovek ktery ma nasazene stale ty druhe ruzove bryle a delat "obetaveho" sluzebnika ho bavi...zaverem malo ktera zena umi byt rovnocena muzi na expedicich...
Mám podobné zkušenosti (neumět uvařit, improvizovat, vydržet a také tu jistou "velkorysost" - navíc rozkošné v kombinaci se suverenitou a požadavky, které takové ženské před sebou hrnou díky zvyklostem z práci.)ale také i jiné. Ale to samé divadýlko a nervy zažiješ i s klukama, takže nejlepší je jezdit sám.
Já mám zase vílu, která nic z toho, co píšeš, nepředvádí, je prostě krásná a skvělá. Ale má jinou špatnou vlastnost. Nechce jezdit delší štreky než 15 kilometrů a nechce se dřít do kopce. Kromě úvah o tandemu už zvažuju i rikšu....:-)))
K čemu je skvělá, ale líná víla ? :-))) Já bych ji teda vyměnil ;-)
Není líná. Prostě víc neujede a nechce ujet. Asi ji to neba tolik jako mne.
Ne neujede; NECHCE ujet. A jsme na začátku. Nad 15 km nebrat, vyměnit.
No tak díky za rady, ale já ji nechce měnit, já ji mám i na jiné věci než jenom na kolo. :-)
ale kolo je přece nejdůležitější ne? A jestli si to nemyslíš, tak tady to neříkej:o))))
No jo, viď? Prostě je.....má....taky perfektní.....komponenty, no :-)))
Perfektní komponenty nejsou tak důležité, když na to přijde, dá se jezdit i na staré skládačce. :-))
Starou skládačku nebrat, nezajezdíš si tak hezky. :-) A navíc pořád dávat pozor, aby se ti omylem nesložila...:-)
Ale, ale, važ slova, mladíku, není nad dobře zajetý stroj :o)))
Kdepak! Vždycky je líp ten starý a zajetý stroj vyměnit za nádherný, nový a bezporuchový. Nový je hezčí, dýl vydrží, při zajíždění člověk užije spoustu legrace atd. atd.
Navíc z toho nového se časem ten dobře zajetý stane. Z toho starého už nikdy krásný a nový nebude!!!!
;o)
Kup ten tandem. Řešil jsem před lety podobný problém a tandem to nejen spravil ale v mnohém podstatně vylepšil ;-) Taková svatební cesta na tandemu - to vůbec nebylo špatný. Na zlatou svatbu ji musíme určitě zopakovat :-)))))
Rikšu a můžete se střídat!
Také mám vílu!Ale já psal o partnerkách kolařských... Zrovna te´d jsem se o kole bavili... prostě měla moje víla smůlu, jezdila na nevhodných kolech, což je pro mne výzva jí sestavit ideální kolo. Tandem jsem zavrhnul. S rozdílnými štrekami se dovedu srovnat, hezké je si spolu zajezdit i štěky a pak si dodat každý svoje.
Možná to tak taky budu dělat. Ale ten tandem jsi zavrhnul ale nezkusil, nebo jo?
Ano, zavrhnul a nezkusil. Nějak mi přišlo jednodušší neexperimentovat (a neriskovat) a zkusit to na férovku- a taky mě ovlivnila jednodušší přeprava (plánovaná je Loira).
A co třeba skládací tandem:
http://www.tandemservis.cz/katalog.php?order=6
Tak ten je vážně krásnej :-) ten by Michalovi a Mandarince slušel :-)))
Vypada hezky a i ten upgrade je za tu cenu OK . A do letadla bez problemu . Byt zenaty tak takovy tandem na cyclovandry po EU bych uz mel doma ...
Stačí si dát inzerát: "Hledám slečnu, která by se chtěla stát moji ženou za účelem využití skládacího tandemu".
Ho ho ho panáčku, nač ten spěch? Babě se po půl roce omrzíš a sebere ti půlku tandemu, baráku a auta. S manželstvím se musí opatrně. Zeptej se zkušených :-)
Babu jo - pojezdit, pošpásovat, ale nic neslibovat :-)
....zkušení říkají, že lepší manželky jsou ty sudé...
A já myslel, že cizí :-)
Tos myslel dobře....to mi připomnělo jednoho kamaráda, kterej vždycky říkal:"...nemusí být úplně hezká, ale hlavně že je cizí...":-))
Tuhle Vasi debatu o cycling by meli cist i Vase manzelky . Byla by to vic zajimavy ......
Jak, "opatrně"? To je buď jo, anebo ne, žádný opatrně. To je jako zkusit skočit salto - kdo do toho jde opatrně, nabije si kokos tutově. Kdo do toho jde naplno, možná si nabije taky, ale má dobrou šanci. :-)))
Krásný kolo- díky za odkaz. Mám o čem přemýšlet...
takových je spousta. A chlapů taky. Na pohlaví podle mne vůbec nezáleží. Je to prostě kus od kusu. Proto si lidi, se kterýma někam jedu docela pečlivě vybírám. Neexistuje, abych jel na delší dobu než pár dnů s někým, koho dobře neznám. Proč si kazit dovolenou?
Jezdím sám. S chlapem se nebudu otravovat a ženskou, co ujede za den 130 – 180 km jsem viděl jenom na fotce.
já jsem s takovou jezdil 3 týdny na Balkáně. Ujížděla mně i s čerstvě zlomeným zápěstím. Nikdy nikde jsem se netěšil až budem doma,jako tam. Detaily v Pestrým životě...(o zas bude zprďák za reklamu.)
Ono kdyby si měl třeba svůj web, kde by byla inkriminovaná část, třeba by si to lidi rádi přečetli a popřípadě se i zajímali o tu skrytou reklamu. Takhle to vyznívá dost trapně.
Ani bych neřekl, díky té poznámce jsem se dověděl docela zajímavé věci.
Mě osobně rozumná reklama či upozornění na jiné nevadí.
Na takovou zenskou ktera bez problemu najela 100 az180km za den jsem narazil v zivote jen jednou , bylo ji 28a byla z Hamburg - prejel jsem s ni USA z Astorie v Oregonu do Boston (Messachusetts) Tam jsme se rozdelili , ona pokracovala s Holandankou s Amsterdamu kterou jsme tam potkali na Key West na Floridu a ja pokracoval sam do do New Scotia. V Halifaxu jsem potkal partu cyclistu z Montrealu a s nima jsem projel Newfounland , Labrador a Quebec , chtel jsem slapat az do Toronta v Ontariu , ale dni se uz kratili a pak z Montrealu jsem mel super deal na letenku domu ...
Podle mě teda na pohlaví záleží o))))
Ono se to tady trošku zapletlo (jako vždy). Je něco jiného jet s legální partnerkou (manželkou, milenkou a podobně) než jet s parnerkou či více partnerkami, které vlastně nejsou ani partnerkami. Teď jsem se do toho taky zapletl.
Já jsem takhle vzal jednou na svůj první pořádný přejezd Alp dvě vzdálenější kamarádky a bylo to vztahově hrozně zajímavý. o)))
Uznávaly mne jako náčelníka, ale třeba v penzionech jsem já vždycky musel do ajnclíku, i když jsem navrhoval, že to spaní na dvojposteli by se mělo prostřídat.
Před Gardou jsem přikročil k zoufalému pokusu jejich koalici rozdrobit individuálním přístupem, ani to nepomohlo.
Zrovna teď se ozvaly, že by po letech jely znovu.
To víš, holky stárnou a říkají si - lepší vrabec v hrsti, než holub v žurnálu :-)
o))))
Jenže jak stárnou, tak nás - blízké pubertě - už moc neberou.
Tak na tohle bych neměl nervy:-p
V nasi dvojici je na cestach nekdy silnejsi aj zenske plemeno. Ja si cestovani bez sve pritelkyne nedokazu predstavit. Asi mam stesti.
I s zenskymi to muze byt na expedici kriz . Neco jsem uz najezdil na na ruznych cyclovandrech a pamatuju se i na vyjimky ktery byly na cyclotours bezproblemovy jen v noci ....
Neresim problem, ktere "plemeno je dominantnejsi" po vzoru jinych, nebot na me cyklodovolene s dalsi osobou, potazmo primo se zenou, je to predevsim o vzajemne toleranci, ... a ne dominanci.
Stejnym zpusobem jako ja, by si mohla postezovat zase na mne treba kterakoliv partnerka z cest. Nikdo nejsme dokonaly.
Pred nekolika lety jsem delal "s jednou takovou" Dravu. Uz v puli tydne mi bylo jasne, ze nedeli dovolena koncit nebude a prozretelne jsem poslal domu sms, aby za mne nekdo v pondeli zaskocil v praci. Jak se ukazalo, 70 km denne bylo sice pro ni pohoda, ale zaverecnych 2 x 120 pres Madarsko uz bylo prece jen velke sousto.
Vydrzela, a ja nikdy nezapomenu na jeji slzy,kdyz od Neziderskeho jezera uvidela vysilac Kamzik nad Bratislavou. Ac to ne vzdy bylo mym tempem, i tak jsem ji obdivoval. Mela operovane oba menisky.
Toto leto jsem vyrazil na cestu s "dalsi obeti" po trase hranice CR - Dolomity a zpet. Taktez vse dle jejich predstav. Bylo by to uplne v pohode, kdyby se nebala spat ve stanu a kopce smerem nahoru ji nedelaly problem. Prave proto jsem u ni obdivoval tu vydrz, kdyz se musela vyctverat na Grossglockner, a jina sedla cestou.
I zde jsem byl nucen pristoupit ke zmenam a korigovat plany. Vynechal jsem mnohe "Passo di ...", a z Cortiny to vzal zpet na Toblach. Misto jizdy od pramene Innu, jsme na nej najeli az v Innsbrucku. Nejvice mne pobavilo, kdy mi par tydnu po akci napsala, ze nejlepsi z cele trasy to bylo pred Brennerem.
Mel jsem tam totiz par defektu po sobe, a musel uz jen lepit. V noci na ceste se mi to zdalo zdlouhave, a tak jsem ji navrhl "zabivakovat", a vse rano za svetla poresit. Byla zasadne proti, nebot dle ni to vsude bylo moc na ocich / pred pulnoci /. Zvazil jsem vzniklou situaci a dospel k nazoru, ze tudy zrejme cesta nevede, ... a nebo ze by dle hesla "moudrejsi ustoupi" ? Uz si to nepamatuji. Podstatne ale bylo, ze jsem sel vedle kola nekolik km az do sedla k benzince, kde jsem problem pod svetly poresil. ... a jelo se dale.
Duvodem jeji "nejvetsi" spokojenosti byl "policajt", jinak zvany cyklopocitac, ktery celou dobu me chuze do sedla s kolem po mem"pravoboku" ukazoval momentalni rychlost 6 km / hod, coz ji plne vyhovovalo.
No uznejte chlapi, zazil bych to s nekym z Vas ?
P.S: ... a proto se mi nemuzete divit, ze zacinam hledat partnerku na cyklo dovolenou tohoto roku s tim, ze te budouci slibuji akceptaci jejich pripadnych navrhu a pripopminek k planu a realizaci cyklodovolene 2009. Co Vy na to "holky" ?