230 bicyklistů, monocyklistů, lehokolistů, bruslařů, koloběžek, vozíčků a všech ostatních vehiklů, která pohání člověk, vyrazilo do ulic Brna na jedenáctou cyklojízdu ke Dni bez aut.
počkat počkat... to ta cyklostezka povede asi po pekařské nahoru co?? tam je tak hnusnej kopec že to je na p.r.d
Je fakt, že po Pekařské nejezdím často, ale jde udržet i 20km/h, s hudbou v uších v půl dvanácté večer na lowraceru jsem to dal i 30km/h, tak to asi tak děsnej kopec nebude, ne? Akorát jedno místo nad nemocnicí je prudký, jinak to jde.
Osobně budu vděčný za každou cyklostezku, která povede do centra města. Za 17 let od listopadu 89 se totiž nepodařilo vybudovat v Brně ani jednu takovou cyklostezku. Mimo jiné i vinou brněnské ODS, která tady vládne na radnici už slušnou řádku let. Proto působí mimořádně komicky, když teď před volbami vyrukovala s plakáty, že prosadí cyklostezky...
jo, tak to já budu taky rád za každou cyklostezku, at už povede kydykoliv a kamkoliv...
a ta pekařská... mě ten kopec přijde hnusnej... už kvuli tomu že je tam malo místa a skoro u šilingráku je to fakt škaredý(pro mě)
To mě na Pekařské přijde jako jediné opravdu hodně nepříjemné, jak po obou stranách jízdní pruhy zabírají zaparkovaná auta, a tudíž ani předjíždějící auto nemá moc místa na objetí cyklisty, protože auta v obou směrech jedou komplet po kolejích i když zrovna cyklista není. A navrchu to zůžení v kombinaci s kočičíma hlavama taky není nic moc.
no, uvidíme... třeba to povedu nekudy jinudy... pokud vubec...
Letošní brněnská jarní cyklojízda na podporu zlepšení cyklodopravy ve městě Brně se koná v v úterý 22.4.08. Odjezd z nám. Svobody v 17:00). Akce byla oznámena radnici Brno-střed a ta prý nemá námitek a zajistí doprovod městskou policií.
Trasa byla radnici oznámena takto : nám. Svobody - ulice Běhounská - Moravské nám. - Joštova - Husova - Nádražní - Benešova - Za divadlem - Rooseveltova - Lidická - Smetanova - dále pak po cyklostezce po Botanické - Chodské - (dále asi Klusáčkova) - Chlupova (asi je tam nějaká hospoda...).
Celou akci již tradičně zorganizoval Miloš Hotař 605 900 020, za což mu tímto děkuji.
Pokud má někdo z čembistů či jiných spřízněných cyklistů chuť tuto bohulibou akci podpořit ve společnosti svých známých, navrhuji sraz v 16:50 před kostelem sv. Jakuba (ul. Rašínova).
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku...
.