reklama

Napříč Českem aneb tak trochu jiná dovolená

V sobotu dopoledne přijíždíme s mou drahou ženou do Vyššího Brodu - do známého města na jižním okraji Šumavy. I letos je konec září ve znamení několikadenní dovolené v sedle kola. Ač před pár dny vydatně pršelo a řadu míst Česka postihly povodně, následující týden slibuje být suchý a relativně…

[ Celý text ] [ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 27.12.2024
Autor: JohnyB
  • Hustý.

Paráda - říkám já.
    Hustý - by řekl malý cyklista :-)

Co žene člověka do takových extrémních výkonů - jen to, že jsou, jak řekl ten jakýsi horolezec?
    Když tak čtu: "U krásného lesního jezírka - asi bývalé pískovny, dokonce zvažuji koupel. Přesto jedu dál.", tak mě napadá - stihneš si vůbec užít okolní krajinu? Nebo je to jen a pouze o překonání fyzických hranic? Čemuž bych asi i rozuměl, byť to sám rozhodně nevyhledávám.

Díky za zmínku o transbordéru přes Lužickou Nisu u Hamrštejna. Bude to tip na příští dovču.

Tak ať to jezdí.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 28.12.2024
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Napříč Českem aneb tak trochu jiná dovolená

Jo a zapomněl jsem se zeptat: "Míjím tandemisty Petra s Katkou". To jel někdo na dvojkole??

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 28.12.2024
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Ahoj a díky za příspěvek... No tu motivaci má asi každý trochu jinou. O té své už jsem tu asi taky někde psal. Rád jezdím na kole, rád si občas zazávodím, mám rád přírodu, dobrodružství a dlouhé štreky - no a tohle je skvělá kombinace toho všeho. Nejhezčí pocit je ráno vstát, mít před sebou celý den a neznámou cestu. Když jsem před pár lety začínal, jel jsem to jako osobní výzvu - užít si dobrodružství a v jednom kuse do cíle. Teď jsem se malinko posunul a přeci jen se snažím i trochu taktizovat a nějaké lepší umístění si vyšlapat. Čím rychleji se člověk žene, tím míň z toho závodu pak má a to vnímání trasy se zužuje. Když poslouchám vyprávění borců na čele, tak si vesměs z trasy moc nepamatují. Já to držím na takové hranici, abych si trochu zazávodil a zároveň stíhal vstřebávat a ukládat dojmy a trochu se i kochat. Ambice na nějaké čelo nemám. Je to pro mě zároveň dovolená a relax. A ano, byla to dvojice na dvojkole.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 29.12.2024
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Já jsem si blog taky ráda přečetla, máš to hezky napsané a nejvíc se mi právě líbilo, že závod byl pojatý jako dobrodružství, zážitek. A byl tam i úsek z mého kopcovitého kraje.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 29.12.2024
    Autor: Quatsch

Krásný blog, chválím styl i obsah. :) Plusové body za Železné hory a okolí, kde mám sama něco naježděno.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 30.12.2024
    Autor: rychlafila

Parádní výkon. Mě osobně jakékoli závodění neláká, ale před obdobnými výkony smekám.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: radka
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Pěkně napsáno, napínavé jak detektivka. Alespoň s dvojkou v ruce mi to tak připadlo. Sám tyhle závodnické geny nemám, jsem jenom cykloturista kochálista. Moje největší závodní zadostiučení je, když s plně naloženým kolem předjíždím na rovince nepřečipované elektrocyklisty. Ale i tak mě to bavilo. I kvůli některým známým místům, která jsme si kdysi projeli polovičním tempem.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: Pavel63

Jak jako s dvojkou v ruce? To jsi na čekané na jelena a na posedu si čteš blog?
      ;-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Nejsem vrah :-). Jenom zrovna zabíjím malé šedé buňky nějakým Znovínem. Mimochodem, byl jsem o víkendu okukovat a vícfotit ty naše Beskydy, ale necyklisticky, tak to tu asi nemůžu dávat.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Můžeš sem dávat co chceš. Nejen kolem živ je člověk :o)))

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 31.12.2024
          Autor: radka
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Propána, proč bys to sem nemohl dávat? Beskydy mne zajímají, a věřím, že nejem mne. Sem s nimi. Pišvic foťvic :-)

Píši pomalu, páč to klofu jen jedním prsem, páč jsem sew pči krojení CHLéba řitnul dole véhu u kazováku. Furt radoval, jakmam ostrž nů a teď toman. Tak to čti taky pomlů, aˇt se to výrovna.!?!

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Tak tady máš noční Beskydy z Malého Javorníka. Více na Jaké to bylo 153.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Hmm, Beskydy mě lákají. Ostuda jsem tam ještě nebyl. Žena mi o nich doma básní... Musím to napravit

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 01.01.2025

Tyhle závody mě baví. Trochu mě mrzí, že v době, kdy bych na to měl fyzicky, jsem to neznal, i takhle jsme s manželkou u našich známých za podivíny.

Pro Favorita1970 ještě fotky transbordéru přes Nisu. Použil jsem ho na jaře 2023 a ještě jsem na tom plácku bivakoval. Svítí tam sice lampa, ale za posledním vlakem naštěstí zhasne.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 03.01.2025
    Autor: petrp

Jinak smutné je, že zážitkem z VDF je setkání s agresivními řidiči. O to smutnější, že nejsi první a známe to i my. Člověk o dovolené projede X set kilometrů v pohodě a pak vjede do toho našeho Výběžku a hned mu nějaký blbec připomene, že je doma.
    Já ve VDF i zažil, že jsem naloženej sjížděl z kopce a pod ním stálo na vedlejší auto, řidič na mě čuměl a v okamžiku, kdy už jsem byl fakt dost blízko a jel dost rychle, šlápnul na plyn s očividnou radostí, že musím panikově brzdit. Jo, kdybych tu jeho šunku nabral, měl bych sice zákon na mé straně, ale jednak by nejspíš ujel, a pak rozhodně tomu jeho křápu by se stalo míň než mě.

A včera nad Polmanovou knihou Okolo jsme se ženou diskutovali, jestli je lepší mít v očích kapalinu z odstřikovačů (o tom tam píše) nebo vysypaný popelník. Zažil jsem tady ve Výběžku oboje.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 03.01.2025
    Autor: petrp
    Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Je smutné, že obecně roste agrese a arogance - úplně zbytečně (a nejsou to jen řidiči x cyklisti) najednu stranu občas chápu rozhořčení řidičů - taky jsem řidič a vím jak je něpříjemné potkat blbce na kole. Jenže ti blbci jezdí jak na kole, tak za volantem a upřímně těch na kole nepotkávám ani z jedné desetiny tolik co těch za volantem. Jinak ostřikovače a pořvávání z okýnka nebo troubení už je asi takový standard. Ale taky už jsem zažil kelímek hořčice, co mi prosvištěl kolem hlavy, slupku od banánu, vytlačení ze silnice, facku zrcáktem... zajímalo by mě, jestli ty hlupáky, co tohle dělají, vůbec někdy napadne, že ten cyklista je vlastně taky člověk, který se věnuje svému koníčku nebo se jen dopravuje odněkud někam, že má doma rodinu, někoho, kdo na něj doma čeká. Že je to třeba někdo, kdo je jedou bude první u toho, až budou ležet rozlámani v převráceném vraku a vytáhne je ven

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 05.01.2025

Pokud jedu na elektrické koloběžce, nebo dokonce i když ji jen vedu přes přechod, tak jsem se setkal vícekrát s agresivitou. V takovém případě jdu k řidiči tak, aby nemohl ujet a ptám se ho, o co mu jde. Zatím vždy to agresivní řidiče překvapilo a nejednou byli hodní, klidní a velmi malí. Ani je v té sedačce vidět nebylo. :-)
        Když ale jedu na kole nebo častěji na normální koloběžce, jsem velmi spokojený. Oproti minulosti ubylo vraků se snědou menšinou a vraků vůbec, které řídili primitovové. Řidiči se ke mě chovají velmi slušně. Občas se stane, že nemyslí na to, že v některém místě může být cyklista i když ho tam nikdy předtím neviděli. Ale to není agresivita.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 15.01.2025
        Autor: Marin7
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: jednotlivce,páry,skupiny

15.01.2025
Pro společné vyjížďky na kole,v zimním období pěšky po Česku i zahraničí. Nejlépe důchodci,kteří mají dost času -…

Hledám: Parťáky, parťačky, čím víc tím líp

10.01.2025
Pro výlety i cestování na kole i bez kola. Víc lidí = víc zábavy, nápadů, možností. Sólojízda je trochu nuda.…

Hledám: Horsky prusmyk lezení na kole v maroku, v Atlas

29.12.2024
Horsky prusmyk lezení na kole v maroku, v pohoří Atlas. hledáme partnera na kolo. jedeme 1500-1800 km autem.…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

471 cyklistů (5 přihlášených)

Rodinný bikepacking končí: Z Nízkých Tater přes Muránskou planinu až do Dobšiné

Po noci strávené na horské chatě jsme se probudili a zjistili, že jedno z kol na mém zamčeném bicyklu bylo…
Kristina | 20.01.2025

Nekonečná bikepackingová dobrodružství: Objevování Velké Fatry

Po návratu z hudebního festivalu, kde jsme s manželem prožili bouři, jsme se vrátili k našim dětem, které…
Kristina | 13.01.2025

Napříč Českem aneb tak trochu jiná dovolená

V sobotu dopoledne přijíždíme s mou drahou ženou do Vyššího Brodu - do známého města na jižním okraji Šumavy.…
JohnyB | 27.12.2024