Přes Vánoční svátky jsem vyrazil na Madeiru s cílem jí zhruba obejít pěšky.
Severní strana nabízí dramatické panoramata s útesy, do kterých naráží mraky od Atlantiku. Tato strana je zastíněná vysokými horami, dost tam fouká a prší, hlavně nahoře.
Jih je zase plný levád.
Uprostřed jsou vysoké hory, kde jsem se dočkal i nočního mrazu.
Madeira na přelomu roku je dobrá volba. Je tam toho mnoho k vidění a i koupat se dá, i když koupací destinace to určitě není.
https://www.rajce.idnes.cz/marin7/album/2023-13...
Furt někde couráš, ale fasádu na řopíku máš už hotovou!?
8-D
Ještě pořád je zazděný. Ale už se mi povedlo posunout posed o dva metry. :-)
To sis zase moc nepomohl. Evidentně stojí těsně vedle a možná se ti dokonce opírá o tvůj řopík. Když si uděláš zbrojní průkaz, teď to dávají každému, tak z něj můžeš střílet třeba kance a pak je opékat na řopíku.
Lepší už to nebude. Jsem se ptal armády, jestli mi patří i ten zásyp a s politováním konstatovali, že je to sice součást řopíku, ale nepatří mi.
Takže s tím posedem nehnu. :-(
Parada! Pekny pocin.
Madeiru jsme loni (2023) navstivili poprve a verim, ze ne naposled....
https://www.rajce.idnes.cz/vlli/album/madeira...
Super, nekteré místa poznávám. Ve Fanalu jste měli poctivou mlhu, jak se sluší a patří.
Co jste nabídli pěnkavě, že si sedla na ruku? Já ovesné vločky, tím pohrdla. Housku si milostivě vzala, bez většího nadšení.
A toho krabíka si fotil teleobjektivem? Mi vždycky zdrhnou, když se přiblížím.
Tak jsem si říkal, že by bylo krásné koupit pozemek na Madeiře. S nějakým kamenným chlívkem jako přechodným bydlením. Ale ceny tam jsou astronomické.
Zato mám známého v Tanzánii, pravého černouška co tam bydlí, který staví a prodává nebo pronajímá domečky pro turisty. To už je cenově jiná. Tak se tam chci o Vánocích podívat a možná i koupit.
Ani mně nezbývá, než se sklonit před Tvým výletem. Jen tak dál a houšť, ať Ti můžu tiše závidět. Za mého mlada byly takové výlety nemožné a teď už na ně není fyzička, tak se aspoň kochám Tvými cestopisy.