Zdravím, na netu jsem se dočetl, že ruská enkláva Kaliningrad zrušila placená víza, a pro vstup do oblasti nyní stačí elektronická víza zdarma. Byl tam někdo s kolem? Jak to vypadá s cyklistikou v daném místě? V červenci 2020 bych rád spojil návštěvu Kaliningradské oblasti s východní částí polského Baltu. Děkuji za případné příspěvky.
A z Polska se dostaneš do Ruska jak? Lodí, letadlem?
Na kole to nejde. Před hranicí je plot, závora a zákaz vstupu. Žádná cesta tam nevede.
podle mapy.cz je turistický přechod Bagrationovsk-Bezledy, to jsou fotky z toho přechodu?
Do Kaliningradské oblasti přes oficiální přechod autem s kolem na nosiči. Jak jsem se dočetl, Češi tam mají přednostní odbavení. Na větší vzdálenosti používám tuto osvědčenou kombinaci,v autě se dá i přespat. Pokud bych jel do Gdaňsku vlakem, a na kole prozkoumal východní polský Balt, zatím nevím jak je to s průjezdem cyklistů přes hranice, jestli je tam přechod pro pěší a cyklisty nebo se dá jet přes běžnou celnici. Ale určitě jde o zajímavý cíl, i když to není běžná cykloturistická oblast. Na východě jsem byl v Litvě, Lotyšsku, Bělorusku a Ukrajině. Zatím s dobrými zkušenostmi.
Když to budeš objíždět, tak jo.
Fotka je z poloostrova mezi Krinicí Morskou a Baltlyskem.
Doporučuji zastavit se po cestě ve městě Elblag. Takový Gdaňsk s malém, a hlavně bez davů turistů. Je tam i pěkný kemp.