Dobrý den,
dovoluji si Vás požádat o jakékoliv informace
a poznatky k cestě po Slovinsku.(možnost kempů, doporučit trasu atd.) Rád bych z Itálie od moře z města Grado dále pokračoval někudy přes zmíněné Slovinsko do Maďarska k Balatonu. Děkuji Všem.
Ahoj, neviem sice nic o kempoch, ale z Grada do Slovinska odporucam ist po Alpe Adria az do Tarvisia a potom odbocit do Krajnskej Gory(rozcestnik je az za Tarvisiom) , je to po byvalej zeleznici. Velka cast cesty je po byvalej zeleznici medzi krasnymi kopcami. Je to samozrejme dost okluka, ale cesta stoji za to.
Alpe Adria je celkom dobre znacena vedie skoro stale mimo frekventovane cesty a nie je na nej ani nejake velke prevysenie. Ako dalej z Kranjskej Gory Do Madarska vsak uz neporadim.
Slovinsko je úžasné, lidé daleko lepší než Chorvaté...jel jsem v roce 2016 trasu Břeclav - Koper na koloběžce, a a mohu jen doporučit....kempů je dost, i když já spal i v hotelu :-) Z Koperu podél dálnice do Ljubljaně, pak podél Savy a Savinje do Celje, dál do Ptuje, Murska Sobota. Hraniční přechod Hodoš a Zalaegerszeg.....Akorát já to vlastně jel opačně, ty to budeš mít podle řek dokopce :-)Slovinsko je země turistům a zvláště těm z Česka velice vstřícná....toť můj názor.