Občas tu a tam čtu nebo i zaslechnu od některých cyklistů - převážně přespolních dálkařů, že prý se v Británii moc jinak nedá cykloturistikovat než jen po silnicích nebo cyklostezkách. Jak s tímto tvrzením nelze souhlasit a naopak jak rozmanité možnosti pro kola zdejší království nabízí snad trochu…
Jako všechny Tvé reportáže z cest - perfektní! :-)
Perfektní určitě ne, vím že na sepisování nemám buňky – i když koukám že tentokrát se mi to péro nějak rozepsalo :-). Každopádně díky, potěší když někdo vydrží až do konce.
Teda jestli ty nemáš buňky na sepisování...
Krásně se to četlo, jako vždy a fotku super, jako vždy :o)))
Díky :-)
moc pěkné toulání. A fotky parádní :-)
Hodně dělá počasí, v mlze nebo dešti by obrázky vypadaly úplně jinak.
Hezký způsob cestování a užití si volných dnů
Moc pěkný výlet. Líbí se mi detaily v popisu i ve fotkách.
Krajina se zdá být podobná té ve Skotsku na WHW. Taky tam v létě řádí mušky?
Nejsem žádný znalec britských ostrovů a tak u fotek (nebo i na místě) přemýšlím, kde se bere síla Británie a jak mohla být po dlouhou dobu první světovou velmocí. Když většina krajiny je neosídlená.
A to ty fotky dělal za slušnýho počasí. Když mě před lety vzali prvně na výlet po blátech, k dokonalý dickensovský idyle chybělo jenom sněžení. Vítr, déšť, zima, mlha v činnosti. Divil jsem se, jak tu psotu uprchlej trestanec z Nadějných vyhlídek moh přežít. Je to tvrdej národ, i v lednu vidíš lidi chodit v kraťasech a teniskách.
Díky. Před midges jsem tady na jihu Walesu ani v létě nikdy prchat nemusel. Pokud jsem tu kdy nějaké potkal, tak jen tak málo že to nebyl nejmenší problém. Prý nahoře ve Snowdonii jich bývá víc, protože ale v posledních letech jsem tam vyrážel vždy buď jen na jaře nebo jednou skoro až na podzim, nemám čerstvé osobní zkušenosti. Ani z dřívějších dob kdy jsem párkrát po sobě celou Británií přes léto kolmo projížděl nevzpomínám že by jich ve Walesu bylo natolik aby to stálo za zapamatování. Zato ty skotské si dodnes živě vybavuju. Tohle je obrázek z léta 2004 – a to jsou jen ty na brašně. :-)