Více než 350 účastníků jarní jízdy vyjádřilo své přání, aby se Praha změnila z města aut na město vstřícné vůči cyklistům a chodcům. Cílem cyklojízdy bylo upozornit na nedostatečný rozvoj infrastruktury pro cyklisty a chodce v centrální části města.
Cyklojízda byla skvělá a jen ve snu si představuju, jak by to vypadalo, kdyby se účast blížila třeba dvoum tisícům účastníků jako v Budapešti - to už by se snad i nejzatvrzelejší odpůrci cyklodopravy z Magistrátu chytly za nos a začaly by pro cyklistiku v Praze (a nejen tam) něco dělat. Myslím, že cyklojízdy jsou dobrá cesta, jak je k tomu přinutit a ještě se dobře pobavit (o svezení na "autaprosté" magistrále nemluvě).
Škoda že jsem se o této akci dozvěděl až zpetně z techto stránek, jinak bych tam také dorazil. To je právě asi ten problém, že pokud někdo nežije v kontaktu s nějakou cyklisticky pozitivní a aktivní komunitou, tak se o tom kolikrát ani nedozví. Chtělo by to osvětu, třeba jako Pražský Maraton ;o)
Tak my už jsme kultovní příznivci :o)))
Příště, Jitko, platíš pivo :o)))
Cyklojízda ale jinak byla velmi zajímavá zkušenost...
Ta cyklojizda se kona pouze 1x rocne?
Kdyz jsem jeste travil v Pha na kole 10hod/denne mam zato ze se neco podobnyho konalo snad kazdou prvni stredu v mesici? Nebo tak nejak,ale mozna se pletu.Pak jsem kolo na cas opustil a nevim jaka je situace s cyklojizdami dnes. Kazdopadne je to skvela skvela skvela myslenka.
Kdo hleda,najde. Uz vim
Škoda že nebydlim blizko Prahy určitě by se toho učastnil.
Byl jsem na slovensku na akci Okolo Tatier a bylo nas tam 830. Ale dobre že se něco děje,ne jen závody,ale cykloturistika to je tež velmi fajn věc,jen že často trasy vyznačene jato cyklostezky jsou vedeny po silnici 2 a 3.třídy.Ale i tam už je takový provoz že to je až nebezpečne!A arogance řidiču je nebetyčna. S tim kdyby tak šlo pohnout.Diky všem kdo se o to zasazuji.