Bez plánu, kam letos vyrazit jsme na poslední chvíli oprášili předloňské prozkoumávání Nízkých Tater v okolí Ďumbieru. Ubytování sháníme na poslední chvíli a nikde není volno. Nakonec nacházíme volný apartmán v Pribylině, Západní Tatry - Roháče tu končí, Vysoké Tatry začínají a Nízké jsou také na…
fotky jsou tady
https://kockoslon.rajce.idnes.cz/Vysoke_Tatry-...
Mas zaujimavy popis k fotke nemeckeho vojenskeho cintorina za Vazcom. Cintorin obetiam fasizmu. Aj nemecki vojaci boli vlastne obete fasizmu.
omlouvám se za sem tam zkomolené slovenské slovo. o tom cintorinu jsem totiž někde něco četla a toto slovní spojení mne také zarazilo. vlastně i to, že je tak velký hřbitov německých vojáků. je u vás opravdu krásně
Konečně jsem se dostala ke čtení. Pěkný! I článek i fotky, Slovensko je vždycky atraktivní a zajímavý cíl. Těším se na příští týden, čtyři dny tam budeme poznávat krajinu na tandemu (ale ne Tatry a okolí).
Moc pěkná dovolená, hezké čtení. Připomnělo mi to jednu z nejhezčích částí mojí letošní cesty kolem Slovenska. Ujistila jsi mě, že stojí za to se sem vrátit. Válím se doma se zlomenou nohou, ale hlava pracuje, plány se spřádají...
Dík za pěkné počtení