Prosím, nemáte někdo zkušenosti se získáním víza do Ruska - zvlášť když je to potřeba narychlo?
Zatím nám z toho vychází jen docela zmatky (počínající tím, že dle informací na stránkách MZV je dává v Brně konzulát na Hlinkách, kde ovšem na dveřích je cedule, že od 1. srpna (!) je tato agenda přesunuta na Vídeňskou :-(
Zdá se, že u nás tvrdě vyžadují originál pozvání, zatímco ruský organizátor tvrdí, že všem ostatním účastníkům stačilo jen potvrzení hotelu o zajištěném ubytování...
Nevyřizoval někdo v poslední době náhodou?
Vyřizovali jsme letos v létě, resp. před létem.
Poslali jsme pasy, trvalo to asi týden. Poslali pak fakturu a po zaplacení odeslali.
Pozor - chtěli potvrzení o cestovním zdravotním pojištění po celou dobu pobytu, to bylo nejnáročnější sehnat.
Co to znamená "narychlo"?
Zdravotní pojištění je jasné, to problém není. Problém je ten ověřený originál pozvání.
Syn letí ve středu do Kyjeva, vrací se v pondělí večer, tj. to je doba, kdy nemůže dát pas z ruky. A v neděli pak má letět do Ruska.
Píšeš, že "poslali fakturu", tj. jste to nevyřizovali přímo, ale přes nějakého prostředníka? Koho?
Promiň, vypadlo mi to z toho textu. My jsme oslovili agenturu Felida.
http://felida.cz/
Zařídili i to "pozvání".
Potřebovali jsme i vízum do Běloruska, tak nám to trvalo déle, snad dva týdny, proto neřeknu přesně, jak dlouho by trvalo to vízum jen do Ruska. A tihle měli rozumné ceny a dobře komunikovali, sídlí snad i přímo naproti ambasádě.
Do Ruska
co víme kam nás osud zavane
do Ruska
to se mi doufám nikdy nestane
do Ruska
to bych si ze všeho nejvíc nepřál
Do Ruska
to jsou ty nekonečné roviny
do Ruska
tam kde se posouvají hodiny
do Ruska
tam já bych se bál
:-)
(Buty)
Já jsem byl v Rusku loni v květnu. Dvě noci v Moskvě a pár dnů ve Volgogradu.
Vízum jsem si nechal vyřídit normálně přes cestovku. Chtěli fotky, pas a pár informací, stálo to tuším 3.500,-Kč a trvalo týden. Vlastně dva, protože se jim nelíbily fotky.
Poblíž Volgogradu jsem měl hotel přes Booking.com, v Moskvě jsem byl bez hotelu. Cestovka mi pro tyto dvě noci zařídila falešné potvrzení o ubytování.
Žádné pozvání jsem neměl.
Já si dělal vízum přes ně a bylo to celkem rychle i za dobrý peníz http://rusko-viza.cz/