Dovolená třech chlapů na kole má svá specifika, neřeší žádné velké ubytování, žádné zázemí hlavně je důležité aby se člověk pěkně projel, viděl zajímavé věci a zasmál se. Pro letošní týdenní cyklo dovolenou jsme si vybrali ještě komercí nepolíbenou část naší zemičky region Osoblažsko. Je pravdou,…
Osoblažsko mám rád, ale krásnou cyklostezku z Města Albrechtic do Osoblahy přes Hraniční vrch jsem tam nikdy neviděl. Kudyma ta cyklostezka vede?
Trošku jsem to asi špatně napsal myslel jsem tu cestu z Hraničního vrchu přes Piskořov nývalé Pelhřimovy do Slezských Rudoltic. Napřed asfalt pak kamenitá cesta a potom polňačka, když se podíváte na odkaz mapy jak mám vypsanou trasu tak ta cesta po hranicích.
:-) Teda krásu určitě každý vnímáme jinak :-) Osobně mám mnohem raději cestu z Krnova přes Polsko do Rowne a odtama po nové cestě do Slezských Rudoltic. A od Bohušova po červené.
Tak mi hledáme co nejmenší kontakt s lidmi a auty. Takže třeba za ten týden tady jsme potkali dva cyklisty
To je fakt v tom Polsku na té cestě občas třeba takhle na podzim nebo na jaře potkáš traktor.
Jaká náhoda :)
Máma tam teď byla týden s klubem Turistů-důchodců a dnes odpoledne nám vyprávěla a mimo jiné řekla, že nikde jinde neviděli za tak dlouho tak málo cyklistů jako na Osoblažsku... povídala cosi o 5 kusech :D
No to by tak odpovídalo tomu frmolu tam
před 14 dny stálo v Osoblaze na náměstí, pět lehokol...
vloni v srpnu jen tři. Asi tam mají nějaké hnízdo.
Pěkně jste pojezdili.
Ze Zlatých hor na Biskupku ten krpál sice vypadá děsivě, ale není tak strašné. Pár zatáček a člověk je v sedle. Z druhé strany se nám to jelo mnohem hůř.
V Albrechticích byla v jedné zahradě taková "soukr" (betonová) ZOO http://www.bbcc.cz/hist/2004/0711UPekHo...
Ale nevím, jestli je to tam ještě...
Tak to jsme si nevšimli. My byli vždycky v Albrechticích až k večeru, a tam bylo jak po vymření. Nikde nikdo. Aji toho Mrazíka jsme našli více méně náhodně.
Radko, tak to tam ještě existuje, ale je před Holčovicemi, a tam kluci nejeli.
Ta přehrada ve Wlodzienin už nějaký rok není, holt soudruzi udělali nějakou chybu :), voda se tam vsáká do země.
Jinak pokud jste chtěli liduprázdnou část naší země nemohli jste si vybrat lépe. Tam na kole můžete jezdit i po cestách a budete si připadat jak na široké cyklostezce :)
Já tam taky rád jezdívám, naštěstí to mám za humny :)
Nádherný kout země, i když teď jsme byli na České Sibiři a cesty jsme volili tak, že jsme opět moc lidí nepotkali, článek dodám, ale až dokončím video.
Dík za info :o)))
Jsem zvědavý příští rok, chceme jet z Aše po jížní hranici do Zlína na těžko.