Kerkyra je pěkné město. Bohužel jsem tam na kole nebyl. Pouze jsme je procourali pěšky. Vím že tam jezdí nějaká česká cyklocestovka. Viděli jsme bus zaparkovaný kousek od Dasii. Dá se prý vyjet na Pantokrátor - nejvyšší horu Korfu. Krásné okolí a pláže jsou kolem Paleokastrici.
Není tam takové stálé počasí jako na Krétě a tak počítej i s deštěm a ochlazením.
A nemas z toho courani zaznamy z gps? Nebo - podle ceho jste courali?
Tak to bohužel nemám. GPS je pro mě vesnice španělská. A courali jsme stylem kam nás nohy zavedou.
Ale zkus zajít na web Ostrovanka bloguje. Je to paní z Prahy, která tam žije a pracuje pro nějaku cestovku. Na stránkách má kontakt a když jí napíšeš, určitě Ti poradí.
byl jsem tam 2x před pár lety, jednou na severu a jednou na jihu ostrova. Ubytovaní jsme byli v Kavosu což je děsné místo plné ožralých mladých anglánů, ale mimo město byly fajn pláže a silničky kolem pobřeží. Takže na treka nebo horáka fajn. Na Pantokrátor jel švára stopem a prý super výlet. Chodili jsme se koupat na Arcoudilas Beach a tu jsem našel na Google Earth.
Na Korfu jsem byl někdy v roce 1994. Na mopedu jsme s kamošem projeli sever ostrova. Na Pantokrátor do sedla vedla slušná asfaltka, ze sedla pak taková kozí stezka. Protože jsme měli městské skútry, tak jsme nejeli až nahoru. Cesta ze sedla po kozích stezkách byl na těch malých kolečkách městského skútru docela zážitek.
Na kole jsem si projel jih ostrova. Menší provoz slušné asfaltky, pěkná projížďka.
Ten jih mi proti severu připadal placatější. Na severu to bylo z vnitra ostrova k pobřeží do takových zajímavých kopců. Vnitrozemí ostrova se mi osobně líbilo nejvíce. Blížilo se to hodně mým představám o Korfu z knih Geralda Durrela.
Treklogy ty myslím tenkrát ještě ani nebyly vymyšlené :-)