Sněhová vločka se zvolna pohupuje nad zemí, chvilku se zdá, že snad stoupá, spíše než klesá, a když konečně dopadne na šedý asfalt silnice okamžitě taje, ztrácí se a nenávratně mizí. Za ní pak druhá, třetí a stále další, silnice pod tou přesilou chladne a vločky již netají, tulí a tisknou se k sobě…
Hezky jsi to napsal. Moudře. Ale co když ten sníh tu tvoji pozitivitu miluje a přitahuješ ho? Co když zima má ráda tvé slunce v duši? Zkus se prosím tě normálně počesku nasrat, tak nějak zdravě, pořádně! Třeba sníh odtáhne a zima povolí. Dík.
Už bych potřeboval taky vyjet na kole a do tohodle se mi nechce.
s pozdravem "slunce v buši" !
Kdepak pánové,
vzali jste to za špatný konec.
Do hospody plné nasraných strejců taky nevlezete. A stejně tak sluníčko - jukne dolů, vidí nasranej národ, tak se radši schová.
Když to nejde po zlém, co to zkusit po dobrém? :-)
Ale jesti bude sněžit i příští víkend, tak se fakt už naprdnu.
Tohle by nasralo každého na velikonoce.
Tohle byly taky pěkné Velikonoce:
http://www.youtube.com/watch?v=4GJKbolmXPg
U nás na Moravě na Vyškovsku je taky dost sněhu. Na Velikonoční pondělí přestalo sněžit, tak jsem se šel po dlouhé době projet na kole, jel jsem po hlavních cestách, přesto jsem musel bojovat s jazyky, letos se toho jara nedočkáme. A jsem zvědavý, kdy roztaje to velké množství sněhu v lesích. Na důkaz sněhové kalamity přidávám jednu závěj u cesty v nadmořské výšce 270 m n. m.
Znova bych se pokoušel myslet pozitivnĕ.
Sníh je, ale ne už tolik.
Pozvolna odtává, povodnĕ ve vĕtším rozsahu snad nehrozí.
Nepřišlo náhlé oteplení a předčasné probuzení, vinaři (oni tedy brečí už ze zvyku vždycky) přiznávají, že pomalejší nástup jara je lepší než předčasný.
Bude zase svítit, bude sucho, budem remcat.
Nevím kolik Vás jar ještĕ čeká, ale já vím docela jistĕ, že už víc jsem jich prožil, než mám před sebou.
Z tohoto úhlu pohledu, díky za ten velikonoční sníh.
Loni touto dobou jsem měl již nakrouceno 1000km.
Letos je to stěží stovka.
Já už mám 1400, je tu přeci jen o poznání tepleji :-)
Jsi se rozhodl, ze trumfnes letos ujezdaka s jeho 10 tis. km za rok? :-)
Ne, za 25 dní vyjíždím na Paříž, nechci se sesypat cestou, řek jsem si, že než odjedu mĕl bych mít dvojnásobek naježdĕno doma, abych odladil jak kolo tak sebe.
Double je sichr :-)
Tak to mas co delat, abys to stihl. Paris je pres 1000 km, ne?
Jo, to dám, ujedu 300 za tejden.
Spíš bych mĕl začít zkoušet vozit celej ten atombordel, mám sice tĕžkoou brašnu furt, ale ten spacák se stanem na nosiči zvedne tĕžištĕ a to bych si mĕl osahat a nacvičit.
Je mi ale líto to toho marastu vytáhnout ty moje fungl nový Ortlieby, ještĕ smrdĕj tou gumovou novotou, a já je tady nĕkde u Sázavy ušpiním, túhle :-)
Nácvik osahávání spacáku se stanem je pro osamělého cestovatele důležitá součást přípravy na sexuální deprivaci. Moje forma nasvědčuje, že než vyrazíš, stihnem spolu jedno pivko, dám Ti v tomto směru užitečné rady :-)
Dej vědět, kdy se vydáš směrem k Perle, vyjedu ti v ústrety, aby tě náhodou nepřepadly hordy zdivočelých sateliťáků :-)
Horší, kde sežene tak dlouhou prodlužku, aby měl pořád šťávu? :-)))
Už to mám vychytaný. Část dodá solar, vĕtší část dynamo.
Pro okamžiky nouze tu jsou furt AA a AAA články.
3 záložní battery packy, to by mĕlo stačit, možna je to ponĕkud předimenzovaný. Až to všechno zprovozním, sesmolím o tom report.
Tím dynamem poháníš elektromotor kola? :-))
Ten má v nohách! Podle letošního nájezdu... ;-)
To ne, žádné výbuchy, v nohách jsem lidovec, prostĕ "klidná síla".
Všimnul jsem si, že vĕtšina cyklistů šmrdlá nožičkama mnohem rychleji, no taky mĕ vĕtšina předjíždí.
Ať dĕlám co dĕlám, vychází mĕ průmĕrná rychlost pohybu kolem 15 km/h. Ale to by mĕlo bezpečnĕ stačit, jen to udržet tĕch pár dní po sobĕ.
Průměr 15 je v pohodě. Na udržení pár dní po sobě určitě... ;-) Teda pokud se těch pár dní nebudeš probíjet např. Beskydama... :)
Na Drtiči nastoupáš 3x tolik než já za tĕch 1000 km.
Když budu mít čas a budu ještĕ lépe trasovat podél kanálů, mĕlo by to až na kousek u Schwäbish Hallu a malý průsmyk Vogézama být prakticky furt skoro po rovinĕ.
Ne, tím solärkem, z dynama jen dobíjím mobil :-)
Doufám že budeš pruběžně podávat zde raport z cesty na Paříž. Nezapoměň že i duševní strava tě posílí.
Nebuj.
Mám už vychytaný elektrozásobování, pan Pospíšil mĕ dneska poslal vpletenýho BioLogic Jouleho, solárko dobije za den 2 AA do navigace, myslím že to půjde i bez zásuvky. On-line budu kvůli klukům v práci tak jako tak.
Dal jsem Ti bod za blog.
Nicmene prevaha negativistickych prispevku mne nuti toto tema ignorovat. Zvlast pote, co mi tu nekolik lidi napsalo, jak je nudi a otravuje porad cist neco pozitivniho o snehu. A tady se koncentruji prispevky, ktere zase otravuji a nudi mne.
Místo aby přemejšleli jak k bicyklu snadno přidĕlat brusle :-)
Vypada to, ze by nam to letos nemusel pokazit ani cervenec a srpen. A i pres tak pozehnane pocasi to vypada, ze nakonec snehulak najde dalsiho majitele v Nemecku. Cekal bych, ze mne budou takhle uprostred sezony preplacet zdejsi cyklisti...
Náhodou, po zamrzlém Labi do Hamburku, taky výzva pro chlapa, ne?
|Posílám díky za krásnou písničku:-)).
I když mám Janu Kratochvílovou ráda, tuhle jsem neznala. Pouštím si ji už po třetí:-)).
:-)
Text: Jiří Wolker
Hudba: Radim Hladík
Zpívá: Jana Kratochvílová
To nemohlo dopadnout jinak než skvĕle, že jo :-)
Tak dneska v rádiu hlásili : "Je právě 7:00, 95.ledna 2013"
ony se ty měsíce po tom loňském konci světa budou jmenovat všechny stejně. Sněhen.
Soňa říkala, že slyšela, že jestli nám to nepokazí červenec a srpen, že bychom mohli mít příští vänoce na snĕhe :-)
To jako, že v předpovědi počasí uslyšíš že bude stále Sněhovno????
Ušetříme za předpovĕdi počasí, všichnI dobře víme, jak bude.
Já bych to zhrnul: kundáááááááá!!!
To jen v tom lepším případĕ, Heky, jà to vidím spíš na "prrrrrrdeeeeeeel"
Letí vzduchem tři sněhové vločky:
První říká: „Já bych chtěla spadnout na Jižní pól, tam bych rostla do krásy a zářila.“
Druhá říká: „Já bych chtěla spadnout na Severní pól, tam bych rostla do krásy a zářila.“
Třetí povídá: „Já bych chtěla spadnout do Prahy.“
„Prosím Tě a co tam budeš dělat?“
„No přece kalamitu!“