Orlické hory - neznámé vrcholy - neznačené lesní cesty Nízkých Tater Neuvěřitelně rychle ubíhá ten pozemský čas, který tu máme vyměřen, a škoda každého dne, kdy se člověk nevěnuje tomu, co ho baví a přináší radost. Proto by měla být dovolená co nejdelší, práce nejkratší a starosti všeho druhu…
Perfektní, skvělý, nádherný! :-)
Strašně rád bych zase vyrazil do téhle oblasti, Orličky jsou na kola ideální.
A jinak zase obdiv k vašim výkonům, hlavně ty nastoupané metry - dobrý :-)
Dík za pěkné čtení. Hezký úvod. Asi pojedu jinudy, nechci žádné nastoupané metry :), chystám se tam s přesvědčením, že to půjde rychle podél Orlic, tak nějak po okraji.
Kdybys jela hřebenovku, tak máš kopec vlastně jen na Šerlich a pak je to většinou dolů až na Zemskou bránu. Stoupání ma Velkou Deštnou už je zanedbatelné. A je to téměř celé po asfaltce, mimo úsek pod Annenským vrchem k Haničce.
No nevím jestli to je po rovině nebo dokonce dolů :-)
Tohle je profil trasy ze sedla Šerlichu přes Velkou Deštnou na Pěticestí.
Tamtudy nepojedu. Můj plán se celkem shodl s tím, co jsi mi napsal. Změnila jsem podle něj závěr a připsala si k tomu ještě Karlovu poznámku k cestě mezi Chocní a Jelení. A bude to asi z Jaroměře, teď jen záleží na počasí.
Ještě bude pár hezkých dní na takovou cestu, tak ať se dobře šlape.
Psal jsem Většinou dolů. Velká Deštná 1113 m, Zemská brána asi 525 m. A je to asi, střílím od boku, 40 km.
Já vím :-)
Děkuji za kladnou reakci, ale nemusíš se bát, nejsou to kdoví jaké kopce a jak píše Kare-ch je to asfalta, sice drncavá, ale pohodička. Jela jsem to oběma směry a vyjde to tak na stejno, možná ze Šerlichu mi to přišlo méně do kopce, ale třeba to bylo tím, že jsme z Komářího vrchu jeli dlouho z kopce do penzionu. Tak ať to také šlape jako nám v srpnu.
Krásně napsaný! Jsem rád, že se Orličky líbí :-) V neděli jsem se z hřebenovky vrátil také se šrámem - klacek mi projel přilbou....Jinak pohoda...
Taky jsem tam minulý týden jezdil,super.Buková hora,Čenkovice,Suchý vrch,Orličky,Černovodské sedlo atd.