Vážení kolegové cyklocestovatelé, poraďte mi, prosím. Chystám se na cestu na kole z ČR přes Rakousko, Maďarsko, Srbsko, chorvatsko, Bosnu a Hercegovinu, opět Chorvatsko, Slovinsko do Benátek v Itálii (odkud poletím létadlem do Prahy za 1700kč sakum-prásk včetně kola). Zajímá mě, jestli někdo z vás překračoval hranice mezi některými z těchto států na kole. Zajímá mě, přes jaké hranice se dá projet na kole a přes které se nedá. Byl bych vděčný i za tip vedoucí k vypátrání těchto informací! :-).
Podle zdravého rozumu by mělo být samozřejmé, že státní hranici na kole můžu překročit na jakémkoli přechodě, kam vede silnice nezakazující jízdu na kole. Nicméně, na Ukrajinsko-Slovenské a Moldavsko-Rumunské jsem se přesvědčil o opaku. A proč to nešlo? Nemám prý číslo motoru, bylo mi řečeno.
tady nebudeš mít problém nikde. To je civilizovaná část Evropy a větší část z roho, cos vyjmenovla je v EU a pak nepotřebuješ ani ten přechod...
Do Itálie jsme jel tudy s Václavem předloni. Básník jel loni víc západně, takže vynechal Slovinsko atd.
Užij si cestu! Je to nádhera. Až na tu Pádskou nížinu teda....