Hned na začátku napíšu, že finanční situaci se naštěstí podařilo vyřešit, takže hladovění nebo polní pych se odkládají :-)). Ani nevíte jak jsem tomu rád. Někteří jste nám nabídli pomoc, která naštěstí nebyla potřeba, ale Báro a Karinko... díky :-))
A blížíme se k Esbjergu. Když sem přijíždíte od…
Takhle to potom vypadalo venku, toto jsem fotil z té kuchyňky v přístavu.
na něco podobnýho jsme se někdy v pátek koukal z pod převisu...
Naštěst to ale trvalo jen asi hodinu, pak se to změnilo v normální deštk a dalo se jít.
Ty až přijedeš, tka budeš mít člověče víc pojmenování pro druhy deště než eskymáci pro sníh, co? :-)
Poslyš nečetl jsi Stopařova průvodce galaxií? Tam byltakový chlapík, co jezdil tirákem a fuert na něj pršelo a on déšť nesnášel. jenže nevěděl, že je Bůh deště a déš´t ho miloval a hýčkal a hladil svými kapkami kamkoli šel, po celý jeho život. :-D
Nestal ses taky Bohem deště? :-D
Obavam se ze uz jsem. Ale stoparova pruvodce jsem necetl, rozmlouvali jste mi to tady, ze kdyz neznam scifi tak z toho nic mit nebudu, ze je to plne kontextu. Viz Zdenalova 42 jako obecna odpoved na otazku po vzniku vesmiru.
ty nečteš sci-fi? No tak zani... Pošlu ti ár knih poštu a za rok si to můžeš přečíst a vychutnat. A nebo napak přečti si to a uvidím jak se ti to bude nebo nebude líbit. Budeš mít uplně uplně jinej pohled než já...
Jo a půjčit ti stopaře samozřejmě taky můžu.
Diky, vis ale nejsem si jistej jestli s touto rozsahlou oblasti literatury zacinat. Je to tam taky o velke lasce nebo jenom o technickych kotrmelcich viz serial Smolikovi apod ?
záleží na tom, co budeš číst...
takovej A.C. Clarkem a tuplem třeba jeho "Setkání s Ramou" je čistě technokratický čtení. Jo, bylo to zajímavý, ale znova jsme si to už nikdy nepřečetl.
Ale takovej Henlein, to je jeden z nejlepších spisovatelů jaký jsme kdy četl bez ohledu na žánr a technika apod. v jeho díle hrajou jen podružnou roli. Je to hlavně o lidech. Mám ho moc rád a třeba "Cizinec v cizí zemi" Friday" a pár dalších jsou knížky, ke kterým se po přečtení prostě nendá za čas nevrátit a přečíst si je o rok staršíma očima.
Když jsme ve škole probírali sci-fi, tak třídní, kterábyla sečtělá jak nikdo po každým konstatováním lízla očima na mě, co na to říkám, protože ona sci-fi nikdy nečetla a já hodně a díky tomu, že mi půjčovala Villona, Baudelaira, Rimboada atd. tak jsme to o sobě věděli. Nakonec jsme jí půjčil jednu a pak další knihy a ona s emi pak omlouvala, že to měla za brak a podřadnou literaturu a začala sci-fi číst:-) Ale je fakt, že jsme si dávla záležet na tom, co jí nabídnu k přečtení...:-)
To chce nasadit Renčína :-)
hmmm, "Nepohádka" by na rozjezd možná opravdu nebyla vůbec špatná...
Ta by mu rozbouřila fantazii :-)
jeee to je legrace, ja jsem mu neco podobneho rikala, kdyz se neustale opakovala podobna situace: nekam dorazime, je krasne, vecer se zatahne, v noci leje, rano prchame pred destem ... nekam dorazime, je krasne, vecer se zatahne, v noci leje, rano prchame ... tak jsem mela pocit, ze ten dest po Dansku rozvazime :-D a dite basnikovi rikalo, proc se tomu desti divi, kdyz je sam oblak, nekdy bily a jindy destovy :-D
takže je to jasný:-)
jeden z Vás je Bůh deště, teď ještě kterej :-D
kdo vi, nepovi :-D ... a krome deste nas doprovazi neustaly vitr, rovnez ve vsech svych podobach, posledni tri dny je to poradny hukot :-O ve dne v noci uf
hmmm, původně jsem vám chtěl napsat, že kdybyjste jeli okolo nás, ať se stavíte, že vás ubytuju, pohostím a vyzpovídám, ale jestli s sebou táhnete déšť a hurikán, tak nevím... :-D
aspon ti to tam pekne procistime a provetrame :-D
taky pravda...
tak se stavte!
Jak to ta Víla dělá, že po tom všem vypadá tak smrcovně? Pořád má krásně načechrané vlásky a na sobě hezký outfitek :-) a ne žádné cyklistické hrůzy. Prostě super kočky jsou obě, Víla i Noemi.
Přátelé, zkouším se s básníkem spojit e-mailem i SMS, bohužel od něj už týden nemám zprávy. Nevíte někdo, co s ním je? Nejspíš to bude jen vybitá baterka mobilu a nedostatek civilizace, raději budu mít jistotu.
Případně básníku, pokud si přečteš tento vzkaz, ozvi se mi na telefon nebo na e-mail.
Držím palce za celkou redakci NaKole.cz