(Varování autora: v tomto příběhu jsou všechny postavy smyšlené, zatímco veškerá krajina skutečná. Narozdíl od reálného života, kde to bývá obráceně...)
„Takový mám nejradši," prohlásil Radek a kývl směrem k cestě za plotem, po které právě projížděl starší muž na kole. „Kolo rozvrzaný, helma žádná…
Dobrý, docela dobrý, připomíná mi to Jedličku (spisovatele ), ale to vůbec nevadí.
Dík. Jedličku znám jenom strýčka, a toho to doufám nepřipomíná... :-)))
Řekl bych, že tenhle, jako téměř každý, bude taky strýček :-) Tohle je I.M. Jedlička, psal, možná ještě píše detektivní příběhy, takové obyčejné, žádné složité a nesmyslné mordy, dobře se to čte a bezvadně při tom utíká čas.
Taky jsem zvědavej. Rozdal jsi už všechny karty nebo ještě budeš přidávat (jako fakta nutný k rozluštění). A bude to hádanka? :-))
No, zajímavé by bylo tipnout si, kdo to asi tak udělal
- sestra?!?
- někdo jiný z rodiny?!?
- někdo úplně cizí?!?
.
.
.
Zvláštní na tom je, že ačkoli dokázal správně nakamuflovat nehodu cyklisty, tak nedokázal vybrat správné kolo...
Právě detektivka jako příběh má pravidla. Je to tak nějak že všechny podstatné věci k objasnění máš znát včas. Udělat vraha z někoho, kdo se objeví těsně před koncem jako nová postava, to se nedělá. Proto se právě ptám, jestli rozdání karet už je hotové nebo ještě bude pokračovat.
No, tak to jsem zvědavej, co řekneš na druhý (závěrečný) díl. Jsou detektivky různých typů, a mě z toho vyšel zrovna jinej, než je proslulá christieovská ruleta postav. Ale nebudu předbíhat, kdyžtak to proberem pod druhým dílem. :-)
Správně, nic neprozrazovat, nenaznačovat, nechat všechny v nejistotě a v hádankách, každý ať si to přečte až do konce a rozluštění tak v předposlední větě
To je dobře, že nepíšeš jako christiová - kupy mrtvol (Poirot je samozřejmě dopředu předpokládal) a rodinná seance na závěr :o(
Druhý díl si ale nechám na zítra ke svačince :o)
PS. ovšem na Poirota se v TV stejně dívám, ale né ani tak kvůli ději, ale že je to skvěle natočený a zahraný ...