Tak se nám na našem milém webu Nakole (tu nevinnou servilitku si nemůžu odpustit) rozjela soutěž pro začínající spisovatele. Řekl jsem si - Básník své střelivo vyplýtval před termínem a ještě k tomu v tématu, kde mnohem více objížděl slečny než hrady a zámky , Vlasák pro samou reklamu svých knih…
Já bych snad hned vyjel.
I na Gramvousu ses dostal, i když jí říkáš Balos.
Ten "jihozápad" je v podstatě opravdu třeba vzít lodí. Určitá možnost je vzít to nad Samarkou z parplatzu nahoru na Kalerghi hutte odtud se dá ještě kus nastoupat a dostat se do pořádných hor. Později tam vznikla i nějaká jetitelná spojka dolů, zatím ji nemám prozkoumanou.
Jinak cesta, kterou naznačuješ, že jde pěšky je docela náročná, nikdy jsem tak dobře nezabloudil jak v oblasti okolo Páchnesu (pokus o výstup z Paleochory).
Jo a jeden tip:
Z Heraklionu pod nejvyšší vrchol Psilorítis teréními cestami (pozor dost se tam asfaltovalo)na plošinu, tam přespat na chatě, odtud na vrchol a pak grandiozní přejezd na jih rovnou na Prevelku.
Paráda, díky za zahřátí :o). Máš bod. Zdenále je z těch tritónů něco slyšet, když se daj k uchu?