Teď v zimě byste nejspíš na palubě trajektu uprostřed Baltu asi dlouho nevydrželi. Většina lidí by raději zalezla do kajuty nebo seděla na baru u horkého nápoje. Uprostřed léta je ale plavba na Ålandy pro suchozemce nevšedním zážitkem.
Navštívili jste taky ty dva kluky, co jsi s nima byl na valachách na Radhošti a u Zdenála?
Jj, Jocke, u kterého jsme spali, byl právě jedním z těch dvou Ålanďanů, co jsme je se Zdendou vytáhli na Radhošť. S tím druhým jsem se tentrokrát na Ålandech bohužel nesetkal. Ale poznal jsem ostrý hochy z motorkářskýho klubu Kobba Hoopoers z Mariehamnu. Svařili mi nosič, kterej mi před příjezdem na ostrovy rupnul.
Pěkně se to čte! Letos se chystám na Gotland, v dalších letech Saarema a Hiuma a potom také na Alandy, tak čerpám informace.
Díky! Mě to na Gotland zatím nikdy nevyšlo, tak jsem rád, že jsem se moh takhle na chvíli kouknout aspoň do Visby. Bylo to příjemný překvápko. Trajekty tam jezdí z Nynäshamnu a Oskarshamnu - http://www.destinationgotland.se - ale na to už jsi asi narazil.
Kdybys chtěl nějaké informace k Ålandu, tak se ozvi nebo to napiš přímo sem do diskuse.