Se Šimonem Cabanem, známým architektem a výtvarníkem, jsem se sešla na festivalu Cyklofest. Veřejnost tu poprvé měla šanci vidět jeho celovečerní film „Přes Alpy na kole“. Šimon Caban byl jediným účastníkem štábu, když pouze v doprovodu svého kola přejel alpský hřeben a svoji cestu průběžně natáčel kamerou.
...film je fakt dobrej. Už jsem ho tady kdesi chválil...
Tak to mne mrzí že jsem tam nebyl. Jsem vždycky línej vyjet ze vsi na jihu do velikého města ve středozemi, tam jezdit a bloudit a překážet rychlým místním co to maj najetý v kolonách, hledat a pokoušet se parkovat a nocí zase zpátky a pak mne to mrzí, že jsem to neudělal :-(
kamarádi , co tam dojeli z Plzně vlakem, říkali, že cesta byla hodně dobrodružná. ...Ten film se snad někde objeví....
(nesedí mně v tom rozhovoru, že byl na cestě jen 4 dny. Mám pocit, že ta cesta byla mnohem delší )
Během 4 dní jste překonal 245 km, v naprosté většině jste se šplhal s kolem po kozích stezkách na vrcholcích Alp. Zopakoval byste si takovouto cestu, sám a natěžko na delší dobu?
Já klidně.
Kdyby mi někdo dal ty peníze !
Čtyřdenní putování po kozích stezkách je nad finanční možnosti známých českých architektů,scénografů a tvůrců mnoha divadelních a filmových projektů.
(Zajímavé)
A já myslel že sociálky jsou dnes jenom naši doktoři.