Zimní sezona
2010/2011 je doslova za dveřmi a pokud ještě nemáte jasno, kam tentokrát
pojedete prohnat své lyže či prkna, snad vám následující článek přinese několik
nových informací a třeba i inspirací, kam se vydat nebo naopak, čemu se
vyhnout.
Proč jen se nemohu zbavit dojmu, že mě cizáci vidí raději, než v českých horách? Není to tím, že nás vždy přivítají s úsměvem, panáčkem a koláči, parkoviště upravená, čistá a zdarma, skibus každých 20 min (samože zdarma), bez front, sjezdovek i v malé destinaci min. 3x více než ve slavném Špindlu, v restauraci si vždy sedneme, porce jídla velké, v gulášovce stojí lžíce, většinou vše s úsměvem. A to vše cenově srovnatelné. Jen ta vzdálenost je horší. To, jak se chovali čeští hoteliéři a horalé se s tím nedá srovnat. Píšu záměrně chovali, protože do českých hor se v dohledné době nechystám. A to právě kvůli tomu chování. A to tam mohu jet téměř kdykoli bo si tam půjčuji chalupu, která je přes celou zimu prázdná.
Tedy pokud mezi cizáky nezahrneme Tatranské podnikatele v turistice, tak se pod to podepisuji.
Protože jestli někdo ve vysokých cenách a nepoměru cena/výkon trumfne české provozovatele horských středisek tak jsou to právě slováci.....
Zejeď někdy na Slovensko a poznáš, že na tom až tak úplně špatně nejsme.:-)
vlastně neznám jediného slováka, který by mě doporučil Tatry, každý okamžitě varuje a popisuje rakouské střediska.
A to jsou jinak docela nacionalisti, že :D?
Já bych řekl, že někteří Slováci se za to budou rvát do roztrhání těla.:-)
http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=13158
No. Tak zase se musíme koukat, kdo ten článek psal:-))) Nic proti HoryBlesky, ale o autorovi si myslím své.
Já byl za posledních osm let na Slovensku 4x. Štrbský Pleso, Čingov (Sl. ráj) a Západní Tatry. Pokaždé až na pár much spokojenost. Až mě to překvapovalo. Na snídaně a večeře na hotelu Baník ve Štrbském Pl. dlouho nezapomenu:-) S tím nacpaným pupkem se po horách blbě chodilo. A i na tu sličnou a příjemnou pokojskou se jen tak nezapomíná.
Pomineme-li bulvární formu článku, což je na horydoly již standardem, musím s obsahem souhlasit. Měli jsme tam potíže jak s placením zvlášť, tak s dlouhým čekáním na obsluhu, kvalitou piva i jídla. Ne všude a ne vždy, ale mnohem častěji než je tomu zvykem jinde. A ty ceny jsou taky celkem palba.
Asi nejvíc mě dostalo, když jsme se jednou vraceli električkou do Popradu směrem od Štrbského plesa. Jen tak tak jsme jí stíhali a neměli jsme dost mincí na lístky z automatu. Nastoupili jsme s tím, že si je teda koupíme od průvodčího. Ten odmítl nejen lístky prodat, ale dokonce nám rozměnit, abychom mohli na další zastávce vyběhnout a koupit je z automatu. Byl to nějaký cholerik, chlap jak hora a začal na nás řvát co si myslíme jezdít zadarmo, že nás vihodí z vlaku atd. Nakonec pomohlo až když jsme na obranu začali tahat cepíny a pár slovenských spolucestujících se nás zastalo. V jedné stanici jsme stihli koupit lístky v pokladně a byl klid. Byla to celkem síla.
To máš těžký. Něco podobného jsem zažil na Ruzyni na letišti. Neměl jsem lístek na MHD a ani drobné. Na letišti mi nikdo rozměnit nechtěl. A tak že si ho koupím poctivě v autobuse. Tam jsem se dozvěděl od nervního řidiče, že on nemá na rozměnění a nakonec, že lístky nemá a ať si je koupím v automatu. Když jsem mu vysvětlil situaci, tak mě poslal na peron a že jako zdarma nenene a že musí jet. Ve dvě ráno fakt supr.
Vlastně to byla moje chyba, že jsem chtěl být poctivý a lístek si koupit. Jel jsem dalším busem a na černo.
Tak ve 2 ráno bych to asi neřešil.:-)
Tak já jsem občas blbec poctivec, no:-)))) Většinou to taky neřeším.
Já tedy zásadně protestuji proti tomu, aby na cyklistickém serveru byly propagovány činnosti tak ničemné jako jsou zimní sporty a ještě ke všemu perem samotných náčelníků.
Zima je období obecně cyklistice nepřející, zima je období při kterém cyklista teplotně strádá, zima je období kdy dochází ke znehodnocování našich bikeparků sněhem. Mnohdy umělým. A to se tady propaguje? Hanba!
Pro jistotu, aby se zas někdo nenaprdnul:
:-)))))
Neremcej. Už máš mázlý běžky?:-)))
Já bych to klidně napsal bez smajlíků, vždyť máš pravdu...
:-)))
A ty už máš namazané běžule, panáčku?:-))
Že se nedá jezdit na kole na sněhu ? Jde to, tady je důkaz:
http://www.youtube.com./watch?v=mDy6pYm-lpg
Ale to je houby na snehu. Vetsinu casu tam jedou po nejakych kobereccich. Po snehu se jezdi jinak: http://mur.rajce.idnes.cz/2010-02-18_Kopka/...