Město Praha vydává vlastní vyhlášku, která upravuje mimo jiné i jízdu na kole. Největší novinkou pro pražské cyklisty bude jízda vlevo.
Z úvodní věty je jasné, že se jedná o Prahu. Co se týče období - předválečná "první" republika. V té době už byla cyklistika běžná, lidi jezdili na kole do práce atd. Jezdilo se vlevo (auta)-veteráni z té doby mají volant vpravo. I jazyk je typický pro tuto dobu. Představila jsem si radu Vacátka, jak honí zločince na kole, neb se jej netýkal jeden z paragrafů.
Žádná novinka, dělám to už dlouhou dobu například v hrdlořezkém stoupání na Českobrodské směrem z centra běžně jedu v protisměru v pruhu pro autobusy, taxi a kola .... jedu u obrubníku.
Asi to ode mě odkoukali ?:-D
No a co? Ja takhle jezdil skoro 4 rok a neprislo mi to divne. Zato ted mi to vpravo moc nejde...
Tak si kup levý řazení na přehazku a pravý na smyk.:-)
Kdysi jsem si na výstavišti půjčil nějakou anglickou skládačku a jel se projet kolem pavilónu. Na mokrým betónu mi přišlo strašně dobrý nápad udělat smyk. Čímž jsem zjistil, že to má na pravý páce přední brzdu...
"§52 odst. 3. Dávání výstražného znamení jest ihned přerušiti, plaší-li se jím zvířata nebo stávají-li se neklidná."
To mi připomíná jeden sjezd z Černé hory. Přes celou silnici šly roztažené čtyři samičky kura domácího. Neviděly, neslyšely, tlachaly. Na můj zvonek reagovaly neskutečně chaoticky, plašily se a staly se neklidné. Dávání výstražného znamení jsem i tehdy ihned přerušil, ač neznaje tohoto nařízení... :-)