Dnes začíná v Kodani konference o klimatu, která je
podle vyjádření některých odborníků doslova „poslední šancí na záchranu Země“. Dánský
velvyslanec Ole Moesby se snaží upozornit českou veřejnost na toto téma a sám
jde osobním příkladem. V poslední době je na Malé Straně často
k vidění na nákladním kole Christiania bikes. Jak na to reagovali čeští
politici, jak vypadá Praha ze sedla kola a co si myslí o českých cyklistech, o
tom jsme si povídali v sídle ambasády na Maltézském náměstí.
zatím můžeme Dánsku a spol. jenom závidět, chtěl bych u kormidla taky takové politiky jako je Ole,což je v zemi, kde se úspěšnost měří délkou a výkonem motorového vozidla, bohužel, sci-fi /a dlouho ještě bude/
V které zemi se úspěšnost měří délkou a výkonem motorového vozidla? Úspěšnost čeho vlastně?
Jinak souhlas, politici a státní správa vůbec by od nás neměli dostat žádná vozidla, hlavně ne motorová. Jednak bychom ušetřili, druhak by stihli napáchat méně škody.
Obávám se, že každá země má takové politiky, jaké si její obyvatelstvo zaslouží. A to, jaké máme politiky, nebude jen jejich chyba.
Tohle jsem si nezasloužil!
(Jenže dneska je to tak, že ani volby nic nezmění. Jak dopadly krajské volby v Ústí - nejvíc preferenčních hlasů měl Foldyna, ale kraji šéfuje Vaňhová pod vedením Bendy. Což je jasná ukázka toho, že se volič může třeba stavět na zadní, stranické sekretariáty ho k ničemu nepotřebují. A nové strany jsou nevolitelné či to jsou staré tváře v novém kabátě.)
V poslední době jsem si přečetl pár zajímavých knížek (zejm. po dlouhé době Gulleiverovy cesty - stejné sračky, v jakých jsme dnes, dokázal pojmenovat Swift už před bezmála třemi sty lety) a jsem dožraný čím dál víc.
Všechno dorazil dnešní rozhovor v Právu, s Íránským vyslancem v Praze. Podle jeho tvrzení mají v Íránu demokracii "šířeji definovanou", tedy jim kandidáty do voleb vybírá náboženská rada. Tak jsem si říkal, kde je ten rozdíl, když nám kandidáty do voleb vybírají stranické sekretariáty.
V souvislosti s konferenci o klimatu jsem zaznamenal v mediich zpravu ze Kodanske letiste nestiha odbavovat letadla ucastniku konference touzicich po zmenseni emisi. Pekna absurdita. :o)
Mě by jen zajímalo ... jestli tam u nich taky člověk nesmí celý měsíc žrát, bydlet, oblíkat se, spát, dejchat... a jenom celý měsíc makat aby si mohl pořídit jedno fungující kolo. ?
podle mě taky
1. v Dánsku jsou vysoký daně z příjmu ( 45-65 procent)a je to pátá nejdražší země na světě na životní náklady
2. je tam 25 procetní daň z přidaný hodnoty ( proto si tam cizinci rádi kupují drahé věci)
Obávám se, že u nás to není o moc lepší, pokud zahrneš i všechny skryté odvody a zdanění. Ale to co dává dánský stát svým občanům bude asi něco trochu jiného než co dává nám náš stát. Tím jsem si jistý. :-(
je to horší, protože u nás se o některých daních předstírá, že to daně nejsou:-(
Ale jinak například u aut je v dánsku speicální daň místo 25 VAT je tam nějaká přirážka 100 až 300 procent k VAT ( podle váhy, emisí,paliva atd)
Proto se v Dánsku výborně daří firmám, které prodávají zejména drahé a silné vozy po celé evropě cenu tam drží dole kvůli týhle dani a cizinci ji platit nemusí :-D
Nevím jak vám, ale mě se nejvíc líbí ten zelený ohvězdičkovaný kosočtverec s čárkou uprostřed. Hlasovat se dá na http://ec.europa.eu/agriculture/organic/logo...