Ahoj!
Tak, my jsme si ještě vybrali trasu pro naše kola. S vlakem do Passaua a pak Železna ruda - (Šumava)po cyklotrasě do Horni Plana - Česky Krumlov - Třebon - Jinřichův Hradec - Telč - Znojmo - Wien - Ljubljana.
Zajimalo by mě ted', protože přatele se ptaji na mne, kde by mi doporučili stravit vic dni. Tykajici se Šumavě, jsem přemyšlel o Železne rude nebo Borova lada/Horni Vltavice, možna take Horni Plana, ale tam nejsou, si myslim, tak aktualný vylety na kolech. Jestli mate něco pěkneho, co by mi doporučili, těšim se na to.
Ahoj.
Ty budes asi ten cykloturista ze Slovinska, co tu nedavno hledal info, vid.
Myslim, ze trasu jste si vybrali peknou. Jizni Cechy a Jizni Moravu....asi opravdu to nejkrasnejsi v CR. Sam mam jich Cech rad.
A kde zustat dele? To je tezke. V okoli Zelezne Rudy toho je dost. Kralovsky hvozd, Certovo jezero, Cerne jezero....spousta mist, kam se da vyrazit na kole. To same v Borove Lade. Ale Zelezna Ruda je dost rusne mesto. Ikdyz staci nejaky maly penzion za mestem a mate svaty klid. Je tam i kemp. Navic ze Zelezne Rudy jezdi spousta autobusu (vozi i kola) do cele Sumavy.
Borova Lada a okoli. Urcite klidnejsi a okoli taky zajimave. Vylety na kolo tam urcite jsou. Sumava je cela krasna a vzdy se nejaka ta prirodni zajimavost a cesta k ni najde.
Jinak co bych ja osobne doporucil k videni....
Certovo a Cerne jezero. Je to sice komercni zalezitost, ale jezera jsou to opravdu krasna. Pak Polednik. Krasny kopec, ktery se da vyjet i na kole...da zabrat. Pak okoli Modravy...tam najdete "klasickou" sumavu. Prasily a okoli. Trijezerni slat, mechove jezirko.... A pak. Myslim, ze kazdy cech, milujici prirodu, ma tu reku strasne rad....Vydra a jeji naucna stezka. Sice tam kola nesmi, ale jako maly vylet z Antyglu podel reky k Cenkove pile...to si nemuzete nechat ujit.
Jinak zkus do google.com zadat treba "sumava". Nebo nazvy, ktere jsem ti zde napsal. Urcite najdes spoustu informaci. A urcite ti pomuze mapa cr....www.mapy.cz
Děkuju!
Vedle Poledniku - take jsem mel v myslech Březnik a pramen Vltavy jako vylet.
Trijezerni slat - tam se take muže projit kolem nebo pěšky?Se musi něco zaplatit?
Na Tříjezerní slati se může jen pěšky. Je to ale jen cca 100 metrový okruh. Kola necháte na cestě před slatí. Stejné je to i v případě Chalupské slati u Borové Lady a Jezerní slati u Kvildy. Platit se nic nemusí. Na Březník a Pramen Vltavy se dá dojet na kole. Kromě zmiňovaných míst bych ještě doporučil Prášilské jezero, Knížecí Pláně a Plešné jezero.
Tech mist je tam tolik...:-) A kdyz uz by je clovek vycerpal, tak muze zacit znova:-) Sumava se jen tak neokouka.... Chjooo, hned bych tam vyrazil.
Jinak trijezerni je krasna v podvecer, kdy je tam klid (bez turistu). Je to takove magicke misto....:-)
V našem okolí také nějaké cyklotrasy najdete. Zkuste http://fidu.sweb.cz Táborsko v jižních Čechách. Třeba se Vám tu bude líbit.
Když už tady píšete kde se dá ještě jezdit tak doporučuji Jeseníky. Samozřejme spíš na horské kolo, Mapy najdete na mapách Seznamu a informace třeba na http://www.jeseniky.org .