ahoj
ja len tak mili putnici co citate na cestach mozno dajte dake typy na dobru knihu pod stan.
Kniha je těžká na nošení, takže s sebou vozím mp3, kde mám jednak mou olíbenou hudbu (třeba takový Damien Rice a západ slunce na břehu moře, to je paráda:-) a krom toho tam mám různé cestopisy a vyprávění postahované ze stránek českého rozhlasu. A před spaním si "čtu" v mapě a procházím očima trasu ujetou, i trasu na další den.
Mapa je pro me knihou...:-)
vezmi bibli, nebo koran :) ja osobne davam prednost aktualnim novinam, pokud jdou sehnat ceske nebo anglicke... jsou lehke a dobre se s nima zatapi...
knihy jsou zbytečné, jedu tak dlouho, dokud se mi nechce spát a pak usnu jak špalek:)
Tak vzít si knížku na vandr to mě nikdy nenapadlo. Vlastně jo, jednou jsem si sebou vzal novou knížku co jsem si koupil - Příručku SAS pro přežití. Jistota je jistota :-) Ale stejně jsem se ke čtení nedostal. Večer se vždycky kochám přírodou tak dlouho až se ukochám a usnu. Číst si to mě vůbec neláká. A to doma čtu hodně. Ani ta muzika mi nechybí. Venku mám prostě rád klid. Jinak v cizině občas louskám slovníky místních domorodců :-)
tož tohle pojetí cesty je mi naprosto cizí. Já kvůli množství nových dojmů , zážitků, poznatků , a tak podobně , nemám v hlavě ani kousek místa , ani čas pro ňákou literatůru. Naopak je to honička všechno správně zaznamenat do deníčku. Zmodernizoval jsem se o diktafonek.
No jooo, kdyz ty na vandru knizky nectes, ale pises:-))) Ja jsem se o to nekolikrat pokousel a nejak mi to neslo:-(
já většinou po večerech píšu "deník ve zkratce" abych si pak na jednotlivé úseky vzpoměla a mohla dát užitečné informace na stránky, na čtení pak už nezbude čas.
A na které stránky ty užitečné informace dáváš? Nenapínej!!!
8-)
www.putovani.net, bohoužel poslední příspěvky jsou zatím jen v počítači, časem budou přesunuty na stránky
Ty jsi jak ja. Ale ja mam v pocitaci asi 10 clanku...kazdy tak z polovicky:-))) Hruza. Vzdy neco pisu a najednou me napadne neco jineho...a tak preskocim. Mozna to dam na web s tim, ze at si to ctenarova fantazie doplni:-)))
Na vandr jsem táhla knížku jednou - to byl teda nápad !!! Podařilo se mi přečíst asi pět stránek, když jsme zrovna lenošili u vody. Zbylý čas knížka překážela v brašně, a nevěděla jsem kam s ní. Kdyby nebyla z knihovny, tak bych ji snad vyhodila.
Spíše časopisy - na odpočinkové dny a siesty. Není líto je pak vyhodit (ale o NG se to říct nedá). Spíše něco lehce přírodopisně - bulvárního.