Chcem námet na krásne výstupy na biku. Ja prikladám z tohoto roku z Interlakenu /546 mnm / do stanice lanovky Männlichen /2 229 mnm / region Jungfrau vo Švajčiarsku. Vďaka.
Na Mannlichen jsme vyjeli minulý týden z Grindelwaldu, ale na silničkách. Počasí nám ale vůbec nepřálo, v horní partii sněžilo a foukal ledový protivítr. Jinak jde o jeden z nejkrásnějších vyhlídkových vrchů.
Zatiaľ som mal vždy štastie/ Stelvio 07,predtým Dolomiti atd./ na počasie. Na cyklotúry chodím posledných 6 rokov v poslednej dekáde mája/kveten/ resp. v prvej júna/června.
Mont Chaberton(3136mnm). Brutální převýšení, ale ten výhled za to stojí.
Hezky!! A dojmy??
Asi je to vo Francúzku. Kde presnejšie?
Že se nestydíš, taková bikerská kultovka! o)))) Vlastně já taky nevím, asi kousek ve Fr u hranic s It. Najdi si na mapě Turin a od něj dolíkem nahoru (Vale de Susa nebo tak nějak). Prý je to nejvyšší vrchol, na který se dá v Alpách vyjet.
Hanbím , asi som nebol všade.Len som o tom počul.Ale musím povedať , že si mi aj tak pomohol.Myslím ,že je to presne na hraniciach I a F.O konkrétne lokality sa zaujímam až vtedy ,keď tam plánujem cestu.
Ahoj, odkud vede stezka na vrchol Chambertonu sjízdná pro kola? V ideálním případě bych prosil trošku stručný popis trasy. Rád bych tam vyjel. Díky.
Takhle - předpokládám, že víš, kde to je. V podstatě nejbližší obecně známé místo je Col Montgenevre nad Brianconem. Když z něj (z Col M.) jedeš po silnici dolů tak se dostaneš pod Chaberton a najdi vesnici Fenils, viz mapička na konci stránek:
http://forum.outdoorseiten.net/showthread.php?t...
Odtud nastoupáš na kopec a v sedle Ch. uděláš odbočku tam a zpět. Pak "sjedeš" na Col de Montgenevre.
Já nahoře nebyl, vždycky jsem to považoval na kole za nesmysl, ale teď už váhám. Jednak je to opravdu mimořádně krásná hora, objížděl jsem okolo a jednak je nejjj.