Jeli jsme tamtudy v lete 2005 a prestoze v Bolzanu na cedulich byla uvedena, ve skutecnosti koncila par kilometru za mestem a dal jen staveniste. Ale druhy den nam v informacich rekli, ze se stavi, takze uz by mohla byt hotova :)
Jel jsem tamtudy od Lago di Garda v r.2000, po cyklostezce jsem dojel těsně před Bolzano. Dál se stavělo. Pravděpodobně povede (možná už vede) až do Vipitena. Dál přes vlastní průsmyk (spíš průsmyček, nemá ani 2000mnm) lze jet v poho po původní silničce, auta jsou na dálnici. Většinou. Nějaký stavební ruch jsem viděl v trase původní železnice (2006), ale byl to spíš neruch. Ovšem evropští řidiči jsou k cyklistům vlídní, jen tam nesmíte potkat Čecha. http://www.filabel.cz/kalimero.htm
Jeli jsme tam sice už v roce 2004,ale snad to platí dodnes. Z Innsbrucku stačí jet nahoru po staré hlavní silnici, kde je minimální provoz. Dolů to samé, na italské straně asi po 20 km začíná snad 70 km dlouhá super cyklostezka, kterou nepřehlédnete.
Jel jsem 2x z Brixenu přes Brener, ale žádnou cyklostezku jsem neviděl. Naposled v r. 2005
Moje cestopisy najdete na www.kctlysahora.estranky.cz