Zdravim. Letos o prazdninach jsem chtel na kole do Santiaga, ale nakonec jsem si rekl ze jsem jeste poradne nevidel CR, tak ji objedu po hranicich. Kdo ma podobne choutky jako ja ? A je tady nekdo kdo to absolvoval ? Zatim semnou nikdo nechce jet, tak me napadlo kdyby to nekdo jel ve stejnej termin jako ja, ze sme se mohli nekde potkat a vymenit zkusenosti kdyby to jel nekdo v opacnym smeru jako ja. Pojedu to ze Sumavy proti smeru hodinovych rucicek. Thompson
To je super napad. Ale to se asi pojede trochu dyl. Ja jel dvakrat na Slovensko z Liberce a loni jsme jeli cyklotrasu Praha Viden. Pocasi bylo hrozny. Ale super zazitky. Preji ti hodne zdaru.
Já to jel s kámošem na dvakrát , vždy na týden.Z Mariánských Lázní do Brna 755km a z Chebu k Orlickým horám(konec pro nedostatek času v Hradci Králové 630km)Kopírovali jsme hranice jak to šlo.Český les nedotčená příroda,nikdo nikde -Šumava super-Novohraské hory-třeboňsko-Česká kanada--znojemsko;Cheb-Krušné hory(kopečky ,kopečky)-Jizerky a České Švýcarsko super,Krkonoše záhul nahoru a dolů.Jeli jsme to loni a předloni vždy na rozhraní květen ,červen.Spoléhali jsme na dobré počasí(omyl, i v červu padal sníh)Spaní řešeno v zastávkách,v lese,v lázeňských altánech.Rozhodně doporučuji.Až po téhle zkušenosti sem opravdu poznal jak je u nás krásně.
Chtěla bych hranice projít pěšky.Jsem v důchodu a a potřebuji poradit trasy zakončené noclehem.Je to možné?
To ti nikto neporadi-prilis vela moznosti.
Ja by som to spravil tak, ze by som si najskor vytipoval nejake ubytovania po trase a stranky ponukajuce ubytovanie a potom by som riesil ubytovanie vzdy v dany den podla potreby cez internet v mobile.
Pripadne keby slo o par dni da sa dohodnut ubytovanie aj napevno.
kamaráde, to jsi tu hranici střihal asi hodné z povzdálí, 750 km Mariánky, Brno je velmi málo, nehledě Brno je sakra ve vnitrozemí
Nazdar, Santiago som isiel minuly rok. Vrelo odporucam. Kludne by som isiel znova ale tentokrat by som isiel z domu. Minuly rok sme zacinali az St.Jean Pied de Port.
Kolem CR mam v dlhodobom plane.Uz som tu o tom volaco cital a znie to fakt dobre.
Čau Thompsone,v roce 2004 jsme to jeli z Děčína ve směru hod. ručiček s kamarádem za 25 dnů. Najeli 2300 km s vynecháním Krušných h. z důvodu nataženého svalu. Nic lepšího na kole jsem nezažil. Jel bych hned znovu, ale letos jsme to rozšířili na Evropu, tak snad někdy jindy. Rád se podělím o dojmy a zkušenosti. Martin
koukněte na www.alpy.webzdarma.cz
Na tý adrese je náš deník včetně podrobné trasy. Jeli jsme to v roce 2002 a bylo to báječný. Hodně štěstí
Zkus kouknout na stranky jedne dvojice cykloturistu, kteri jeli kolem CR prave kolem hranice. Verim, ze Ti to pomuze... Hodne stesti a malo defektu!
Zde ten odkaz: http://kosva.borec.cz/
Taky jsme to jeli. A bylo to supr.Koukni na www.tskpraha.net/kolotoulky.
Všici jezdí vnitřkem.
Nemá někdo zkušenost s jízdou kolem ČR vnějškem (tj. cizinou)?
Vloni v září jsme ČR objeli za 17 dní, bylo to naprosto úžasné. Většinou vnitřkem :), ale některé části jsme brali z vnějšku, nejvíce Polskem. Ale nocovali jsme vždy na českém území.
Já ji objel také loni v září.2500km za 22dnů.Nejsuprovější počasí jaké jsem kdy na cestách zažil.
Rád bych Tě poprosil o radu jak naplánovat cestu kolem čr na kole. Mám v plánu s kolegou objet republiku v srpnu. Měl bych na Tebe několik otázek, tak prosím o kontakt na Tebe na výše uvedený email. Díky Láďa
Sakra,sakra. Dva roky stará prosba která mi nějak utekla.Moc se omlouvám ale opravdu jsem to nečetl.
Řekl bych že teď už je pozdě.
Ahoj, jel jsem to loni, taky proti směru. Bohužel m¨nikdo se mnou nechtěl jet, takže solo. Snažil jsem se fakt těsně podél, docela se mi to i povedlo myslím. Moje trasa měla přesně 2100 km/13 dní. Kdyby tě něco zajímalo, napiš na mail.
Ahoj, uz jsi uskutecnil to Santiago, nebo je to porad na programu? Co takhle jet z Valencie do Santiaga?
Ahoj.Jel jsem to už v roce 2001 a byl to nejlepší výlet,jaký jsem tady v Čechách podniknul.V pohraničí je ještě dost zachovalá příroda a to se mi líbí.Měl jsem mapu Čech 1:5OOOOO a snažil jsem se jet po silnici,která tam byla zakreslená a nejblíž u hranice.Začal jsem na Landštejně u Nové Bystřice směrem na Moravu.Nejhezčí to bylo v horských oblastech-moravsko-slovenská hranice,Ostravsko,Osoblažsko,Jeseníky,podél Orlice v Orlických horách v Adršpachu a nejtěžší v Krkonoších,tam se jede napříč přes hřebeny.Cestu jsem nedokončil na začátku Jizerských hor jsem to přerušil,měl jsem málo času.Chtěl bych to ještě někdy dokončit,ale zatím nevím,nejlepší doba je na jaře v květnu.Za 11 dní jsem najel 1493 km. A.H.