Ahoj lidičky. Chtěl bych se vydat do Rakouska na 3-4 denní výlet na kole. Zajímají mě spíše úseky s vyšší nadmořskou výškou. Ať už se jedná o silnice nebo terén na MTB. Podmínkou je, aby to nebylo zase až tak daleko od hranic. Na těch pár dnů nemá cenu jezdit někam k Innsbrucku. Nemáte někdo nějaký tip, kde jsou krásné kopce? Díky
Jirko ahoj, podívej se do dikuze o Krimmelských vodopádech, sám jsem tam psal o trasách, ketré jsme projezdili, FandaHoral tam nechal na své pěkně zpracované stránky o cyklistickém i pěším putování v alpách, tak věřím, že tam najdeš inspiraci. Zřejmě by u Tebe padla volba na Salzkammergut, nebo oblast Nieder Tauern, případně vjet do německého cípu Steinerer Meer-oblast Königssee a Brechtesgadenu. Jinak vše ostatní je daleko.
Pro Vás, pro lidi z nížiny, je velkými horami i Šumava (nic ve zlém) - česká strana je Václavák, ale za hranicemi je to trochu o něčem jiném -nejen trasy, ale i lidé. Vítr v zádech.
Já bych doporučil Otscherland - hory kolem Otscheru. Výchozí místo např. Lackenhof. Bohužel se nepoštěstilo to tam projezdit neb bylo zrovna hodně hnusně. Z Prahy je to asi 300 km.
Jirko, vloni jsem absolvovala krásnou trasu v Alpách, cyklostezka se jmenuje Via Claudia a je tímto názvem i značená. Začínála jsem na italské hranici v Nauders, projíždí se nádhernými Tyrolami, jede se kolem řeky Inn (jestli to teď nepletu) a končila jsem v Garmischi v Německu. Stálo mě to 4 dny dovolené. Ahoj.
Jedeme tento víkend do Rakouska, je povinná přilba? Děkuji.
Je doporučená, ale pokud tam náhodou potkáš českého řidiče ...
Ja by som len trosicku doplnil cesta sa vola Via Claudia Augusta, myslim, ze kopiruje cestu, ktoru kedysi davno pouzivali Rimania s cisarom Claudiom Augustom. Helca sla len cast cesty. Cela cesta zacina pri Dunaji (Donauworth) a konci bud v Benatkach, alebo v Ostiglii pri rieke Pad (v Taliansku sa rozdeluje v Trente). Mam niekedy v plane prejst si ju celu, tak som si uz kupil mapu (maju ju v predajni KIWI na Jungmannovej ulici v Prahe). Vraj vsak v Taliansku nie je v terene znacena. Blizsie info na www.viaclaudia.at (len o rakuskej casti) alebo www.viaclaudia.de (tam sa daju najst odkazy aj na dalsie popisy tejto cesty.)
Můžu ti doporučit údolí řeky Salzach, odtud se dá vyrážet třeba na Grossglockner hochalpenstrasse (2571 mnm) nebo na Gerlospass s Krimmelskými vodopády a až na Tauernhutte. Když budeš jezdit po cyklostezkách, je to tam uplně fantastický.
Reklamní text byl odstraněn.
redakce NaKole.cz
no je to bohužel za Insbruckem, ale můžu doporučit na silničku ty údolí co jsou za sebou - Oetztal, Pitztal a Kaunertal + jako bonus Brener. Fotky viz http://www.home.karneval.cz/10802185/fotky%202005/
Dál stojí za to si zajet na GrossGlockner