Poradí zkušený turista (popř. voják, od kterýho byly tyhle mapy převzatý:-)?
Mapy Klubu českých turistů:
Zajímají mě takový 2 drobnosti:
1. Podél státní hranice jsou lomená čísla (např. 115/3) co označují?
2.Cesty a silnice mají u sebe číslo ve formátu: 4(5)A. Co znamená?
U první otázky nevím,ale jestli jsem správně pochopil druhou,měly by označovat číslo cesty shodnou na mapě.Mě osobně pomáhají při orientaci podle předběžného itineráře na delších cestách (né v terénu).
Už vidím, jak máš na silnici v terénu napsáno 4(5)A nebo vybíráš cestu podle šířky silnice??? :-)))
Beru zpět,napsal jsem to blbě
Taky mám tyto mapy, tak jsem se tam díval a mám tento dojem - čísla podél státní hranice jsou čísla hraničních kamenů (je to i v legendě). Čísla na silnicích by mohla nějak souviset s šířkou cesty, ale jak - to nevím.
Ahoj! Jak píše Radek, čísla u hranice označují hraniční kameny a čísla na komunikacích označují šířku vozovky a v závorce celkovou šířku komunikace. S tím písmenem si nejsem jistý, ale mohlo by to být označení povrchu, tedy asfalt.
Ještě bych chtěl touto cestou poprosit o jakékoliv připomínky k již téměř hotové mapě Jizerských hor, kterou vytvářím jako diplomovou práci. Předem díky!!
viz http://mapak.xhosting.cz/l.jpg
no tak s těma hranicema jsem to tušil. To číslo nahoře se ale moc nemění. A na kilometry se to mění moc pomalu :-( A proč čísla těch hraničních kamenů po pár kilometrech začnou od začátku????
za šířku silnice díky (souvislosti sem taky tušil) To se mi teď na kolo fakt hodí...
Teď jsem zjistil, že A je opravdu asfalt a B je beton. U jedné cesty je ale D a to teda nevím. Budu tam muset zajet.
Že jsem si hned nevzpomněl, dyť už jsem tam jel, na to se nedá zapomenout, 5km po kočičích hlavách max. 10km/h aby mi něco neupadlo. Tedy D=dlážděný povrch.