Policie na Plzeňsku vyhlásila pátrání po dvou dvanáctiletých chlapcích z Kašperských Hor. Podle informací policie včera odjeli na horských kolech směr Praha. Naposledy je svědci viděli v pátek kolem 16. hodiny v Sušici.
Daniel Janošík je podle policejní zprávy vysoký 150 centimetrů, silnější postavy, má světlé krátké vlasy a zelenohnědé oči. Popis oblečení policie nezná, u sebe by ale měl mít černošedý batoh.
Šimon Hrach je stejně vysoký jako jeho kamarád Janošík, je štíhlé postavy, má světle hnědé krátké vlasy a zelenomodré oči.
"Při odchodu z domova měl na sobě světle hnědou manšestrovou bundu, světle modré džíny, černočervené tenisky a na zádech modrozelený batoh," uvedla mluvčí plzeňské policie Martina Kohoutová.
Janošík s Hrachem vyrazili z Kašperských hor na pánských horských kolech modročerné barvy značky Merida a černé barvy značky Seperrior. Podle zjištění policistů mají údajně v úmyslu odjet do Prahy.
Policisté proto žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu nebo pohybu nezletilých chlapců, aby zavolali na tísňovou linku Policie České republiky 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.
zdroj: http://zpravy.idnes.cz/policie-patra-po...
myslíte, že to daj nebo je dřív chytnou?
no, podle toho článku stihli ujet 17km :o)
měli to špatně ošéfovaný. Já s bráškou řekl máme, že jsem u babičky a baičce jsem řekl, že jsme u mamky a měli jsem první celodenní výlet na kolech :o)))
Já svůj první delší výlet neřekl nikomu. Měl jsem režijku na vlak, tak jsem došel na nádr a sedl na první rychlík. Sám... V Nových Zámkách mne vyhodili celníci... Samo že jsem o tom raději nikomu neřekl, protože mama by mne asi (a zcela oprávněně) ubezdušila... Dnes mne z toho jako rodiče jímá hrůza...
Udělat to můj syn, tak ho asi samou radosti přizabiju. Ale na druhé straně bych byl hrdý, že to dokázal... ;-)
podle článku byli naposledy spatřeni po 17km, ale dále ujíždějí.
No ja teda nevim, ale kdyz jsem videl ta jmena - Janosik a Hrach, tak me okamzite napsadlo, ze si nekdo dela srandu. Svet je sice plny divnych veci, ale ze Janosik uklouznul na hrachu se nejspis uci i ve skole, takze jako nahoda to nevypada... :)
Kluci jedou na tech MTB jak Janosik po hrachu .......... Zbyva doufat ze na svym prvnim cyclovandru nasbirajii prvni zkusenosti a priste misto batohu na zadech budou mit cyclobrasny a budou i lip vybaveny. Zatim jim preju aby tata az se vrati domu nesundal remen u kalhot a nedal jim na prdel .