občas se tady o tom mluví a já náhodou padnul na trubce na tohle video, takže koho to zajímá, tak tady je to v praxi:
http://www.youtube.com/watch?v=VwOX4UdACNI&...
No, možná to je funkční, ale soustředit se na pravidelné točení a šlapání by mohlo zlobit, alespoň mě by to dělalo chaos v koordinaci :-))
já nevím, jednak myslím, že by se to dalo udělat i tak, aby se neotály obě ruce zároveň, ale myslel bych si, že by se tak mto kolo dost rozkmitalo, že by ses na něm moc mlel. Nejel jsme na to, i když jsem to tedy viděl na vlastní oči, ale ti co to zkoušeli s tímhle neměli problém. A když to zkusím na křesle, tak to taky jde :o))
Na křesle jde dělat věcí ... ! 8-)))
Co prosím?! Já myslela třeba SPÁT!! To na kole nemůžeš. 8-)))
:-O proč bych nemohl na kole spát? :-O nebylo by to prvně....
Copak, ono to jde, ale té energie co musím vydat na to pekelné soustředění, to by mi bralo radost z jízdy, tak to asi zůstanu u konvenčního pohonu :-)
Asi by si člověk po nějaké době tu koordinaci při běžné jízdě osvojil, že by na to nemusel myslet. Obavu bych měl z nějaké krizové situace, kde jde o okamžitou reakci, pak by těch pohybů mohlo být najednou až moc. Přínos bych viděl snad jen v tom, že by si jezdec vypracoval nejen nohy, ale i "vršek," který obzvlášť na lehokole, kde si nejde stoupnout do pedálů, trochu zahálí.
v krizový situaci prostě přestaneš šlapat rukama a šlapeš jenom nohama. Nebo přestaněš šlapat uplně. To je jedno. není to furtošlap...
Prostě tomu nevěřím. Jak moment, kdy při "šlapání" rukama jde v kruhovém pohybu přes horní ůvrať do polohy od těla, tak při skrčení dole u těla, mi to přijde pro okamžitou reakci nešikovné. Jistě nejel jsem na tom a můžu se mýlit, jisté ale je, že pokud bych stavěl stroj pro pohon všema končetinama, tak bych ho určitě řešil jinak.