Dobrý den, chtěl bych prosím poradit s výběrem kola pro přítelkyni.Rozhoduji se mezi koly merida Juliet 100-V a 100-D. Rozdíl je mezi nima je 2000.- a proto bych potřeboval vědět, jestli je to jenom těma kotoučema a jestli by je vůbec využila. Jezdíme většinou po silnici a mírném terénu, většinou za sucha. Děkuji za radu.
Ještě doplňující otázka? Zda neí lepší koupit Meridu 300-V než 100-D?
No, rozhodně nebrat v téhle cenové relaci kotouče, a na otázku, jestli 100v nebo 300v, asi 100... Ta 300 má snad jen rozdíl v tom, že má devítikolečkovou kazetu, 44 zubů na velkým talíři a jinej řetěz. Jo a ještě možná deore řarení. Jinak jsou osazeny úplně stejně, náboje, střed, hlava, přehazky, brzdy, ráfky,výplet,sedlovka, sedlo, vidlice - všechno stejný. Takže bych asi šel do 100V. Navíc ani v hmotnosti kol není skoro rozdíl.
A to jako proč nebrat "v téhle cenové kategorii kotouče?"
Co sem se kouknul, tak tam jsou Tektro aurigy comp 180/160 - naprosto normální funkční brzda. Jestli tazateli nejde až tak moc o peníze, tak já bych je bral (z mých zkušeností pořád vycházej levněji destičky do hyder než nové ráfky + výplet k tomu).
Mno, já prostě s levnýma kotoučovkama nemám dobré zkušenosti, tak jsem je hned vyloučil, ale je fakt, že běžnému člověku asi Aurigy stačí... Jen jsem vyjádřil svůj názor...
Chtěl jsem se ještě zeptat, jestli ty kotouče jsou hydraulický nebo lankový? Děkuju
Celkem nesouhlas ;-) Na svém bývalém kole jsem měl mechanická Tektra a nemohu na ně říct jediné křivé slovo. S jejich seřizováním byl sice trochu opruz, ale není to nic horšího než se člověk navzteká s V-čkama...
můžeš tam časem dát kvalitnější komponenty (kazetu, řetěz), máš větší výběr a dostupnější díly, spíš potkáš někoho kdo má ssebou tři články devítkovýho řetězu (když řetěz přetrhneš). S osmičkou jsi v pytli, tam o moc lepší díly než Aceru neseženeš...